Да си направим крем за торта
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Да си направим крем за торта

Да си направим крем за торта

AdminAdmin
Дарт Вейдър
9494135112k
Да си направим крем за торта
Цифрова кухненска везна с формата на лъжица-20%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Цифрова кухненска везна с формата на лъжица
30.00 лв.
24.00 лв.
Виж ››

Тортите може би не са най-здравословната храна, но никой не може да отрече, че те са едно огромно кулинарно удоволствие. Най-лесният начин да си приготвим торта в домашни условия, е да използваме готов блат и да гарнираме с подходящ крем.

По желание можем да направим и сироп, с който да полеем блата или просто да използваме по-рядък крем, който да попие в него и по този начин да го сиропира. Всичко зависи кога искаме да консумираме вече готовата торта. Ако няма да я сиропираме, тогава трябва да предвидим няколко часа, през които тя да престои в хладилника за да може добре да поеме крема.

Ето някои бързи рецепти за вкусни кремове, с които да гарнираме нашата торта:

Маслен крем за торта

Продукти:
250гр масло
250гр захар
100мл прясно мляко
2 с.л. какао

Да си направим крем за торта

Продуктите се смесват и се слагат да заврат на умерен огън за около 15 минути, при непрекъснато разбъркване. След като се отстранят котлона, разбъркването продължава докато сместа изстине, за да не се образуват бучки. Този крем се разпределя между отделните блатове.

Сметанов крем за торта

Продукти:
700гр сметана
240гр захар
3 с.л. какао

Изсипете готовата сметана в подходящ съд и разбийте с миксер, като постепенно добавяте захарта, а след нейното изчерпване – какаото. Продължете да разбивате крема, докато добие подходящата гъстота.

Лесна рецепта за бърза шоколадова глазура

Тази рецепта е чудесно решение, особено ако не разполагате с много време. Необходими ви са следните продукти:

1 ½ чаши пудра захар

1/4 чаша какао

25 гр. масло

Най-напред можете да пресеете какаото през сито, за да отстраните бучките. Добавете пудрата захар, маслото, една супена лъжица топла вода и разбийте с миксер. Трябва да се получи гладка и лъскава смес. Залейте с нея тортата и охладете в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 11
4 8
3 7
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ирина Андреева Jolie
Аз винаги използвам сладкарска сметана.Не съм пробвала,но според мен тази за готвене няма да сърши работа.Тя даже май и не се разбива на пяна...
3
0
djuli
djuli
28.01.2015 17:33
сметаната може ли да е за готвене
0
1
moni66
moni66
02.06.2014 17:15
сметаната сладкарска ли е ?
0
0