Коктейли за хубав глас

Коктейли за хубав глас

За да е хубав гласът ви, помагат най-различни напитки и коктейли. Хубавият глас е много важен за хора, които го използват, за да си изкарват прехраната – това са телевизионни водещи, певци, актьори.

А и без да се налага да използвате гласа си за работа, той трябва да е приятен и изчистен, тъй като общувате с негова помощ с хората.

Най-прочутият коктейл за хубав глас е коктейлът на Шаляпин, наречен на името на световноизвестния руски бас, популярен в началото на двадесети век.

Той е създател на специален коктейл, който самият Шаляпин наричал гърмяща смес. За да е във форма гласът му, певецът смесвал равни части коняк, лимонов сок, мед и едно яйце. След като сместа добре се разбърка, трябва да се изпие наведнъж.

Ефектът е мигновен, не минава и минута и гласът е в перфектна форма. Много оперни певци и днес пият редовно коктейла на Шаляпин.

Коктейли за хубав глас

Коктейлът с бира, мед и мляко също е полезен за гласа. Двеста милилитра бира се смесват с три супени лъжици топло прясно мляко и една супена лъжица мед. Всичко се разбърква добре и се пие преди лягане, за да могат гласните струни да са в покой.

Млечният коктейл с моркови е много полезен за гласа. Смесват се три части топло прясно мляко с една част прясно изцеден сок от моркови и се пие топло по сто милилитра на ден.

Много полезен за гласа е безалкохолният коктейл от един разбит жълтък със захар, който се бие, докато сместа побелее, и един разбит на сняг белтък.

Белтъкът се добавя в разбития жълтък и сместа се изпива. Все пак трябва да сте наясно, че суровите яйца могат да станат причина за заразяване от салмонела. За да намалите шанса на бактериите, измийте със сапун черупките на яйцата, преди да ги счупите.

Топлият шоколад, в който е добавен малко ром или коняк, също действа много добре върху гласните струни.

Рейтинг

5 4
4 7
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
aleksandra
aleksandra
15.11.2014 21:04
еха
1
0