Плодовете, които подхранват кожата

Плодовете, които подхранват кожата

Полезни плодове

Дневния хранителен прием е важен фактор, който може да повлияе на нашата кожа. Ако ние ядем здравословни храни, кожата ни може да стане лъскава и красива. Въпреки това, ако ние винаги се храним по грешен начин, кожата ни ще става по-лошо и по-лошо. Поради това е необходимо за нас да търсим правилната диета в ежедневния живот. Плодове и зеленчуци са важни компоненти на нашата ежедневна диета. Най-общо казано, три вида евтини плодове и три вида зеленчуци могат да подхранват кожата ни ефективно.

Ябълки може да облекчат лицевите лунички и хлоазма. Те съдържа изобилие от протеини, мазнини, груби влакна и минерални вещества. Голямото количество вода което се съдържа в ябълките може да поддържа кожата влажна. Витамин С може да ограничи пигментацията на меланина в кожата. Нещо повече, богатата винена киселина, която се съдържа в ябълките, може да се изглади порите и облекчи възпалението.

Портокалите могат да засилят еластичността на кожата и да се противопостави на стареенето. Поради това, че той е богат на витамин С и калций, оранжевото играе важна роля за разкрасяване на кожата ни. Общо казано, той може да избели кожата, облекчава умората и отлага стареенето. Органичната киселина, която се съдържа в оранжевото чудо може да подобри еластичността на кожата и да премахне фините бръчки.

Вкусните ягоди може да избелят кожата и да я направят влажна. Те съдържа изобилие от захар, винена киселина, витамини и минерални вещества. Те играят важна роля в премахването на мазнините и почистването на кожата. Днес, много от съставките на ягодите са били добавени в продукти за грижа за кожата и подхранващи маски за лице. Богатството от витамин А и калий може да подобри косата ви, като бонус.

Микс от плодове

Витамин С: участва в производството на колаген и предпазва клетките от свободни радикали. Научни изследвания са установили, че при консумацията на витамин C-богати храни, кожата е в състояние да се пребори с окислителното увреждане. Доказано е, че правилното количество на витамин С в диетата ви, може да помогне за изглаждането бръчките. Добри източници са чушки (червен/зелени/жълти), портокали, ягоди, лимони, киви, пъпеши и повечето сочни плодове.

Витамин Е: Този витамин помага за защитата на клетъчните мембрани и предпазва от UV лъчите. Някои изследвания показват, че витамин Е може да работи в комбинация с витамин С, за да се осигури допълнителен тласък на анти-стареенето и защитата на кожата. Препоръчва се да ядете авокадо, което е един от най-добрите източници на витамин Е.

Рейтинг

5 3
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати