Какво съдържа пилешкото месо?

Какво съдържа пилешкото месо?

Съдържание на пилешкото месо

На разходка из голям хранителен магазин – стигаме до месото и по-конкретно пилешкото месо. Какво има на стелажите – огромни пилета с прекрасно оформени бутчета, лъскава кожа. Да се чуди човек какво да си купи – кое от гигантските пилета да избере. Дали средното на големина или онова в другия край на стелажа, което е толкова голямо, че накланя всички останали меса на рафта?

Изберете онова, което е гледано на село и за което знаете как е хранено и отглеждано или поне сте сигурни, че в него няма никакви допълнителни „екстри”. В пилетата се добавят разтвори, за които се твърди че са много близки до животинските.

Специалисти казват, че единственото, на което вреди този разтвор е на джоба ни. Купуваме си пиле, което е голямо само на пръв поглед, в него има около 40 % от тези разтвори.

Някои производители добавят към пилешкото месо солен разтвор, който сам по себе си не е вреден, но е задължително на опаковката да има надпис, че това е местна заготовка.

Лабораторни разработки

Друг начин да купуваме по-малко за повече е заради съдържанието на вода в пернатите. Има допустима граница и тя е около 3 %, но има производители, които си позволяват да слагат повече вода, което на практика означава, че ни лъжат в цената.

Щприцоването на разтворите в пилето се правят не само, за да се покачи цената – тези разтвори увеличават и срока на годност, както и крехкостта на месото. С цел увеличаване на грамажа и на годността, в пилетата също се вкарват саламури от фосфати, цитрати, ксантан, гума-гуар и други – допустимата доза на тези вещества често пъти е превишавана, а те вредят на нашите бъбреци и черен дроб.

Друго, с което се инжектират пилетата – хормони за бърз растеж. Изследвания, направени на пазара на всички фирми показват, че няма нито едно пиле, което да няма в себе си хормони, солен разтвор или пък вода.

Най-много хормони има в пилешките бутчета и по-конкретно в левите, тъй като точно там се инжектират. Специалисти твърдят, че това са женски хормони.

Антибиотиците, които се вкарват в пернатите също не са за пренебрегване, както и онова с което се хранят. Не на последно място, трябва да се обърне внимание и на липсата на движение – обикновено се отглеждат много пилета в малки пространства.

Става дума за липса на движение, еднообразна храна, различни вещества, които се вкарват в организма им – в последствие и в нашия. Всички тези вещества, които се съдържат в пилешкото месо успяват на накарат малкото пиленце да порасне в дебел бройлер за не повече от 40 дена.

Рейтинг

5 2
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
д-р П.Петров
д-р П.Петров
05.03.2014 12:41
Какви са тези глупости,за левите пилешки бутчета,това са абсулютни
измислици на нищонеразбиращи хора ! Как си го представяте това с инжектирането на пилетата с хормони или с каквото и дае било друго.Аз съм ветеринарен лекар със 30 годишен стаж и съм работил всичко във ветеринарната професия.По-голяма глупост не съм чувал.Всички ваксини,лекарства ,витамини се подават с водата или с храната,има и ваксини които се дипергират във въздуха и се приемат през носа.Да се инжектират 10000 пилета в едно хале или още по-вече е просто невъзможно,защото е много трудоемко ,трябва да участват най-малко трима души,които да си разбират от работата и цялото това нещо ще надхвърли по себестойност ефекта от прилагането на и без това скъпите лекарства върху евтените пилета
13
5
111
111
19.07.2015 14:54
Пилета ДУК викаш, тези които ги тъпчат със някакво жълто багрило, та чак ставите и хрущялите вътре са жълти. Не мерси
9
2
АМАН ОТ СПЕЦИАЛИСТИ
АМАН ОТ СПЕЦИАЛИСТИ
29.05.2015 12:42
Я се поинтересувай малко повече "докторе" с какво ги хранят, с какво ги инжектират, с какво ги шприцоват. Единствените що годе годни за консумация пилета са ДУК
4
8
31251
31251
10.03.2014 11:03
д-р П.Петров Ти пък си толкоз доктор колкото аз космонафт, след като не знаеш къде е буквата ю на клавиатурата.
10
14