gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Идеи за десерти с кокосово мляко

Идеи за десерти с кокосово мляко

Крем с кокосово мляко

С помощта на кокосово мляко може да се приготвят вкусни екзотични десерти. Тъй като е трудно да се сдобиете с кокосово мляко, купете си консервирано.

Тайландският десерт с кокосово мляко е украса за всяка празнична трапеза. Той се приготвя от 4 банана, 350 милилитра кокосово мляко, 2 супени лъжици кафява захар, щипка сол, половин супена лъжица вода, в която е сварена портокалова кора, 1 супена лъжица листенца мента, 2 супени лъжици нарязани на ситно бадеми.

Бананите се обелват и се режат на две, а след това - на кръгчета. В тенджерка се излива кокосовото мляко, добавят се бананите, захарта и солта. Кипва се и се вари една минута, като се бърка. Сваля се и се разпределя в купички.

Всяка купичка се напръсква с малко портокалова вода. Ядките се запичат на тиган, натрошават се в хаванче и десертът се поръсва с тях, като се добавят и листенца мента. Сервира се топъл или студен.

Екзотичните плодови палачинки са разкошен десерт. Необходими продукти: 125 грама брашно, 1 щипка сол, 1 яйце, 300 милилитра кокосово мляко, мазнина за пържене. За плънката: 2 супени лъжици мед, листенца мента, 1 манго, 1 банан, сока от един лайм, 1 мандарина.

Кокосово мляко

Брашното се пресява, в кладенче се разбива яйцето и млякото, добавя се солта и няколко капки мазнина. Разбърква се и се оставя да престои половин час.

Плодовете се нарязват, напръскват се със сока от лайм, добавя се медът и ментовите листенца, нарязани на ситно. Изпържват се осем палачинки, пълнят се с плънката, завиват се и при желание се поръсват с пудра захар или с кафява захар.

Вкусен сладкиш се получава и от бисквити и кокосово мляко. Необходими са 250 грама бисквити, 400 милилитра кокосово мляко, 1 пакетче желатин, 200 грама захар, плодове по избор за украса. Бисквитите се нареждат на един пласт в тава и се напръскват с кокосовото мляко.

С останалото мляко се приготвя крем, като в леко затопленото мляко се добавя разтворения във вода желатин, оставен да набъбне. Редуват се бисквити и крем, украсява се с плодове и се оставя в хладилник да се стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати