gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Бавно готвене – най-новата мода в кухнята!

Бавно готвене – най-новата мода в кухнята!

Крокпот

Всички ние, разбира се, искаме да се храним здравословно, по възможност всеки ден. Бихме искали всеки ден да разполагаме с енергията и времето да осигурим най-вкусната и здравословна храна за семейството си.

Но уви, подобно на хиляди работещи хора по цял свят, в края на деня се задоволяваме с нещо набързо изпържено, храна от топлата витрина на кварталния супермаркет или порция сандвичи.

И докато семейството ни самоотвержено предъвква последните хапки от претоплената пица, с въздишка гледаме как Силвена Роу успява да сготви три ястия само в рамките на един час, и то без да си дава особени усилия. Подвиг, който не е по силите на средностатистическата домакиня. Има ли изход от този омагьосан кръг?

Готвене

Има, присъединете се към разрастващото се движение на почитателите на бавното готвене. Първите привърженици на бавното готвене са американските слоукукъри (от англ. slow cooker).

През 1970 година на пазара в Америка излизат първите уреди за бавно готвене т.нар. Crock pot. Уредите са приети повече от радушно и скоро стават задължителна част от презокеанското кухненско оборудване.

Наскоро проведено маркетингово проучване показва показва, че в края на 2009 година повече от 83 % от американските домакинства притежават Crock pot.

Хората, които използват Crock pot за приготвянето на ястия, са различни – от начинаещи домакини без никакъв опит в кухнята, до професионални готвачи, които работят в сферата на ресторантьорството.

Общото между тях е любовта към домашно приготвената и здравословна храна. Уредът е предпочитан от заети през деня хора, които не разполагат с 2-3 часа, които да прекарват пред печките си.

Бавно готвене

Разбира се съвременните устройства за бавно готвене са претърпели значителна еволюция, както по отношение на дизайна им, така и по отношение на функционалността. Съвременните Crock pot са стилни и компактни.

Те притежават атрактивен вид, който се отличава с футуристичен дизайн. Изработени са от стомана и хром, което ги прави издръжливи и същевременно лесни за почистване.

Последните модели Crock pot позволяват само с едно натискане на копчето да сготвите зрял фасул, любимото си ястие с месо или обожавания от всички крем брюле.

Най-новите модели уреди предлагат възможности за сотиране и задушаване, пържене и печене и то в един и същ съд. След края на термичната обработка, уредът автоматично ще поддържа ястието топло, докато си дойдете от работа.

А за най-запалените фенове на технологиите ще споменем, че последните модели позволяват дистанционен контрол над уреда чрез приложения на смартфон. И вие ли огладняхте?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати