Gotvach.bg»Статии»Празнична Трапеза»Идеи за коледни предястия и ордьоври

Идеи за коледни предястия и ордьоври

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
2 от 4 Снимки

Ордьовър с гъби с кашкавал



Необходими продукти: 50г гъби, 20 г масло, 2 яйца, 5 г брашно, 150 мл прясно мляко, 50 г кашкавал, 5 г галета, сол, черен пипер, 1/4 лимон

Начин на приготвяне: Гъбите се нарязват на дребно, след което се задушават в половината маслото. От брашното, млякото и останалото масло се прави кашичка. Когато поизстине, се прибавят един по един и жълтъците.

Сместа, подобна на кашичка, се разделя на две. Към едната половина се прибавят гъбите, подправени на вкус с лимоновия сок, сол и черен пипер, както и половината кашкавал, настърган на ренде. Полученото се изсипва в стъклен огнеупорен съд, намазан с мазнина и поръсен с галета. Отгоре се изсипва останалата част от кашообразната смес, като в нея предварително се добавят разбитите на сняг белтъци. Полученото се пече в умерена фурна и се поднася топло.

Коледната трапеза трябва да е богата. Празничното меню трябва да е пълно и нищо да не липсва.

Един от основните моменти в него са предястията и ордьоврите, тъй като те са основното мезе на празнуващите и най-вече тези, които консумират алкохол.

Поради това на тях трябва да се обърне подобаващо внимание. Вижте няколко идеи за подходящи предястие в галерията горе.

Голяма част от домакинствата залагат на студените предястия. Добре е на Коледа те да са преобладаващо месни, тъй като с това хранене се отбелязва и края на постите. Вариациите са изключително много и е най-добре да се заложи на собствената фантазия и иновативност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати