Мексиканска бира с лайм предизвиква бирен дерматит

Бира с лимон
Кана с преса за кафе и чай  600 мл-23%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Кана с преса за кафе и чай 600 мл
16.00 лв.
12.32 лв.
Виж ››

Биреният дерматит представлява реакция на кожата към определен вид бира, който се произвежда в Мексико и съдържа лайм.

Лаймът всъщност е зелен лимон и за разлика от лимона явно има свойството да причинява на определени хора кожни алергии. Това се дължи на специално вещество, което се съдържа в този кисел плод със зелена кора, който по принцип се използва при приготвянето и украсата на различни видове коктейли.

За щастие на любителите на тази бира този вид дерматит, известен като мексикански бирен дерматит, не се появява след консумация на разхладителната напитка.

Това се случва само при попадане върху кожата. Преди да се изпие мексиканската бира с лайм, трябва добре да се разклати, за да се смесят различните вкусове в напитката добре.

Бира

Точно тогава е възможно капки от бирата да попаднат върху незащитената кожа на човека, който държи бутилката. Това често се случва на туристи, които се припичат на плажа и искат да се освежат с бира с лайм.

Мексиканският бирен дерматит се проявява, ако се случи върху кожата да попаднат капки от бирата с лайм, когато има силно слънце. След като течността попадне върху кожата, тя веднага започва да се покрива с големи червени петна, които сърбят.

Но ако върху кожата попадне обикновена бира, дори на слънце, това не се отразява върху състоянието й и не предизвиква зачервяване, сърбеж и поява на петна.

Бирен дерматит

Така че ако не можете да устоите на бирата с лайм, когато сте на почивка в Мексико, гледайте да не се залеете с капки от нея, ако сте се изтегнали на плажа.

В момента създателите на тази бира се опитват да измислят начин, който да намали възможността от поява на мексикански бирен дерматит, тъй като това сериозно се е отразило върху консумацията на тази напитка.

Не е доказано лаймът да предизвиква обриви и дерматит при смесване с друг вид алкохол, освен с бира, ако попадне върху незащитена човешка кожа, изложена на силно слънце.

Провеждат се проучвания, тъй като туристите в Мексико са на път да се откажат от любимата си напитка с кисел ободряващ вкус.

Рейтинг

5 0
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати