Австралиец приготви най-вкусната пица

Пица Маргарита
Спираловидна резачка на плодове и зеленчуци за декорация
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Спираловидна резачка на плодове и зеленчуци за декорация
9.20 лв.
Виж ››

36-годишният Джони Ди Франческо, който притежава пицария в покрайнините на Мелбърн, спечели състезанието за най-вкусна Маргарита на традиционно състезание в Парма.

За първи път на състезанието в Италия наградата за най-вкусна пица не отиде при италианец, които са известни като най-добрите майстори в приготвянето на различни видове паста и пици.

Франческо успя да триумфира в състезанието въпреки сериозната конкуренция от 600 души, пристигнали от 35 държави от цял свят.

Конкурсът Specialita Traditionale Garantita pizza се провежда всяка година в Парма, като целта му е да отличи най-добрите готвачи, които могат да приготвят най-вкусната пица.

Австралиецът, който спечели тазгодишното състезание, заяви пред CNN, че не е очаквал да стигне до първото място.

"Невероятно е. Не очаквах да спечеля, просто отидох и направих това, което най-много обичам. Много хора си мислят, че най-лесно се прави Маргарита, но това е една от най-трудните пици". - казва готвачът.

Вкусна Пица

Франческо обеща да не увеличава цените на пиците си, които се предлагат по средно 19 долара, защото вярва че наградата му ще донесе допълнителна реклама на ресторанта и така ще спечели нови клиенти.

Австралиецът казва, че Маргарита е пицата, която се приготвя най-трудно, защото, ако при другите видове пица недостатъците могат да бъдат прикрити с подправки, то при Маргарита това е невъзможно.

Именно заради това по време на кулинарното заседание е позволено върху тестото да се слагат само малки белени домати, моцарела, чесън, зехтин, сол и пресен босилек.

Стандартът при пица Маргарита беше да не бъде по-малка от 35 сантиметра, да има повдигнати ръбове от по 2 сантиметра и да се опече в пещ на дърва.

"Ако нещо сгрешите, веднага ще се усети" – заяви Франческо

Готвачът добавя и че време за приготвяне също е от значение при приготвянето на пица.

През март тази година Джони Ди Франческо стана трети на състезание в Лас Вегас за най-добър готвач на пица в света.

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати