Дълголетието на французите се дължи на Рокфор
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Дълголетието на французите се дължи на Рокфор

Дълголетието на французите се дължи на Рокфор

Рокфор
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
5.50 лв.
Виж ››

Френската нация се слави като една от най-дълголетните. Днес в държавата живеят около 15 000 души, прехвърлили 100 години. Дълго време учените се опитваха да намерят отговор за този интересен феномен.

Някои залагаха на типичния френски начин за наслада от живота, други на типичната френска кухня, а трети на червеното вино. Някои дори смятаха, че французите са европейски шампиони по дълголетие, тъй като се пенсионират необичайно рано. Отговорът обаче се оказа друг.

Оказва се, че виновник за дълголетието на французите е техният любим деликатес – сиренето Рокфор ("Roquefort"). Те го наричат „крал на всички сирена“ – съвсем точно определение за деликатеса, който удължава живота.

Като цяло, в групата на храните с тази чудодейна способност влизат всички сирена с мухъл, подобно на Рокфор. Проведените биохимични изследвания показват, че плесента, която се съдържа в тези млечни продукти, има мощно противовъзпалително действие.

Сиренето Рокфор е първенецът сред тях. Най-активно се проявява в кисела среда, каквато е лигавицата на стомаха и повърхността на кожата.

Възрастни Хора

Окислителните процеси, които консумацията на сирената с мухъл спират, са съпътстващи симптоми, като наслагвания по артериите и артрит на костите.

Така, консумацията им се превръща в едва своеобразна превенция срещу всякакви сърдечно-съдови заболявания. Предпазвайки повърхността на кожата пък, те могат да станат и основна съставка в най-добрите кремове против стареене, познати до момента.

Изследването дава отговор и на друг често задаван въпрос. Учените до момента недоумяваха как именно нацията, която консумира едни от най-големите количества мазни храни, доказано вредящи на тялото и организма, е най-дълголетна.

Наситените мазнини са едни от най-вредните. Оказва се, че отново консумацията на сиренето Рокфор спомага както бързото им разграждане. Така те на се наслагват в тялото и не могат да доведат до животозастрашаващи заболявания и затлъстяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати