Храните, които изострят апетита

Храните, които изострят апетита

Апетит

Специалисти от областта на храненето са категорични, че има храни, с които, колкото и да се тъпчем, не само че няма да ни заситят, но и ще изострят още повече апетита ни.

Причината е, че хранителната стойност на тези продукти е изчезнала при обработката им. Те правят по-силно чувството на глад, дори и да сме ги хапнали преди няколко минути.

Дъвки

Дъвченето на дъвки стимулира отделянето на слюнка и стомашни сокове. Този процес заблуждава организма ни, че в устата ни има храна, което ни кара да огладняваме повече.

Дъвки

Диетична сода

В диетичната сода има изкуствени подсладители, които освен че не доставят абсолютно никакви полезни вещества на организма, но и ни карат да огладняваме. Подсладителите в началото дават усещането за ситост, но след това засилват глада.

Високофруктозен царевичен сироп

Почти всички вещества във високофрутозния царевичен сироп са преработени, заради което дори умерената му консумация е вредна.

Сиропът подлъгва организма ни, така че колкото повече го приемаме, толкова повече огладняваме след това. Високофруктозният сироп забавя секрецията на хормона лептин, който е ключов при засищането.

Замразена вечеря

В замразената вечеря няма достатъчно калории, за да ни засити. При преработката на тези продукти са унищожени всички хранителни вещества. Замразената вечеря обикновено се размразява в микровълнова фурна, което допълнително вреди на качеството на храната.

Сладкиши

Пасти

Сладкишите също няма как да ни заситят. Пастичките и тортите са пълни с бяла захар, която временно притъпява чувството ни за глад, но малко след това се оказва, че сме по-гладни, отколкото всъщност сме били.

За това е по-добре да не се яде нищо сладко, особено преди основно хранене.

Захарни десертчета

Сладките шоколадови и захарни блокчета, които хапваме между основните хранения, са пълни с подсладители. Много хора ги хапват вместо закуска, но те са напълно неподходящи за първо хранене.

Тези десертчета са силно преработени и след това ни карат да хапваме повече, отколкото е нужно.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати