Кой хляб е полезен?

Кой хляб е полезен?

Видове хляб

Първото нещо, което човек прави, започвайки диета или преминавайки към по-здравословен начин на живот, е изключването на тестените изделия от менюто си.

Истината е, че има няколко вида хляб, които са много полезни и здравословни. Така всеки човек може да си набавя важни хранителни вещества, без да гладува.

Хлябът от ленено семе

Той може и да не бъде открит във всички хлебопекарни, но си заслужава да го потърсите. Това изключително вкусно тестено изделие е и много богато на манган, калий и селен. Хлябът от лен съдържа още незаменими мастни киселини, диетични фибри и фитоестрогени. Благодарение на него всеки би могъл да се сдобие с перфектна фигура и полезно меню.

Ръжен хляб

Ръжен хляб

Ръженият хляб също попада в класациите на здравословните храни. Знаем, че той е един от най-разпространените видове хляб. Той не съдържа следи от пшеница и така подобрява чувството на дискомфорт и подуване в стомаха. Този хляб съдържа 20 % по-малко калории от белия и консумирането му поддържа човек сит за по-дълго време.

Овесен хляб

Овесеният хляб е правилният избор, ако искате да сведете до минимум приема на въглехидрати. Те се разграждат бавно, доставяйки енергия за по-дълъг период от време.

Кой хляб е полезен?

Езекил хляб

А чували ли сте за Езекил хляб (Ezekiel)? Той се прави от ечемик, пшеница, леща, боб, спелта и просо. С високо съдържание на протеини и 18 аминокиселини, той е правилният избор за един малко по-диетичен и здравословен начин на живот. Благодарение на своя състав Езекил хляб подобрява смилаемостта и усвояването на погълнатата храна. Той също не съдържа добавки от захари.

Пълнозърнест хляб

И ако искате да обогатите и увеличите приема на минерали и витамини, похапвайте повече пълнозърнест хляб. Той подобрява метаболизма, така че регулира нивата на холестерола и кръвната захар в организма.

Хлябът, приготвен от кафяв ориз, е страхотно допълнение към правилния и здравословен ритъм на човека. Той дава много енергия и съдържа малко калории и захари.

А за тези, които имат непоносимост към глутен, консумирайте безглутенов хляб, направен от лимец например.

Много е важно човек да не изключва всички тестени изделия от менюто си. При желание за намаляване на телесното тегло е важно да се избират натурални и без консерванти продукти, които ще допринесат за здравословното състояние на организма.

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати