Идеи за шишчета от цял свят

Шишчета
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-25%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Ето няколко популярни рецепти за шишчета от световната кухня.

Средиземноморски шишчета

Необходими продукти: 25 големи необелени скариди, 50 г масло, 2 с. л. зехтин, няколко стръка нарязани на ситно пресни мащерка, магданоз и риган, няколко нарязани малки лукчета, 1/2 червена чушка, 1/2 зелена чушка, 1 лимон, сол и черен пипер на вкус.

Шишчета със скариди

Начин на приготвяне: Чушките се нарязват на лентички и се слагат в купа заедно със скаридите и лукчетата. В отделен съд се смесват всички останали подправки, без лимона. С тази смес, която играе ролята на марината, се поливат продуктите и се оставят в хладилника за 1 денонощие.

След като изтече необходимото време, скаридите се нанизват на шишчета заедно с чушките и лукчетата и нарязаният на резени лимон. Пекат се на силна скара по около 2 мин. от всяка страна и се пръскат с останалата марината.

Американски шишчета от телешко и говеждо месо

Необходими продукти: 300 г обезкостен телешки бут, 300 г обезкостено говеждо филе, 1/ 4 чаена чаша олио, 1 с. л. лимонов сок, 1 с. л. смлян кимион, 1/2 чаена чаша смлян лук, сол на вкус.

Апетитни Шишчета

Начин на приготвяне: Всички подправки заедно с лука се смесват в купа. Месото се измива и нарязва на еднакви по големина парчета, след което се изсипва в купата с подправките. Оставя се да престои 1- 2 часа, за да може да поеме ароматите.

След като е готово, се набучва на шишове, като се редува телешкото с говеждото месо. Шишчетата се осоляват и се пекат в предварително загрята фурна на 220 градуса, като се обръщат от всички страни, докато станат напълно готови. Маринатата се сипва в отделна тенджера, кипва се и се поднася отделно като сос.

Японски шишчета от пилешко месо

Необходими продукти: 2 пилешки гърди, 4 обезкостени пилешки бутчета без кожата, 1 глава кромид лук, 5 с. л. тъмен соев сос, 2 с. л. мирин, 2 с. л. саке, 1 с. л. захар, 1/ 4 ч. л. сол, 400 мл. вода

Пилешки Шишчета

Начин на приготвяне: Половината от всички подправки се изсипват в съд и се смесват. Към тях се прибавя 120 мл вода. Пилешкото месо се нарязва на еднакви по големина парчета. Лукът се разрязва на две и се отделят листчетата му. Месото и лукът се нанизват на шишчета, като се редуват.

Приготвената предварително смес от половината подправки се слага в тава за печене, върху която се поставят шишчетата. Пекат се в предварително загрята на 220 градуса фурна, като периодично се обръщат.

Останалите подправки се слагат заедно с останалата вода да се варят за 10 мин и така полученият сос се поднася заедно със шишчетата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мариела Христова
Бих опитала японските шишчета от пилешко месо.
0
0