Безбройните здравословни ползи на Конопеното олио

Конопено масло

Конопеното масло с години е било сравнявано с канабиса и неговите психотични въздействия върху човека. И макар предразсъдъците относно неговите здравословни ползи, развитието на медицината и изследователската дейност започват да променят мирогледа на хората.

Маслото е чудесен източник на висококачествени хранителни вещества и ползите му за здравето на човека са много.

Полезно е за поддържане здравето на сърдено-съдовата система благодарение на съдържащите се в него омега-6 и омега-3 мастни киселини. Тези хранителни вещества играят важна роля в много биологични процеси, предотвратявайки развитието на редица дегенеративни заболявания.

Така алфа-линоленовата киселина, която е омега-3 мастна киселина, е от съществено значение за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, артрит, депресии. Консумацията на конопено масло също намалява стойностите на лошия холестерол.

Освен това конопеното масло е с доказани ползи за здравето на кожата, косата и ноктите. То поддържа и хидратира епидермиса, облекчава и състояния на раздразнения и сърбеж благодарение на своите противовъзпалителни и антиоксидантни качества.

Олиото от коно лекува напуканата и суха кожа с лекота, подхранва кожата и подобрява циркулацията на кръвта. Също така предотвратява преждевременното стареене на кожата, както и лекува успешно състояния на псориазис, екзема, акне.

Конопено семе

Положителното влияние на конопеното масло върху скалпа и косата е също доказано и изпитано. То подобрява кръвообращението в областта, има противовъзпалителен ефект, както и оказва страхотен ефект при проблеми с косопада.

Конопено семе съдържа есенциални мастни киселини, включително докозахексаенова киселина (DHA), които са необходими за развитието на мозъка. А наличието на DHA е от решаващо значение и за здравето на мозъка, както и за ретината на окото, особено през първата година от живота на човека.

Консумацията на конопено олио от бременни жени пък предоставя много здравословни ползи за развиващият се все още мозък на плода.

Наличните мастни киселини в конопеното масло насърчават поддържането на здрав интестинален тракт.

Конопеното масло се състои от 25 % протеини, благодарение на които се осигуряват оптималните нужди за тялото.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати