Апетитни и бързи идеи за следобедна закуска

Плодове

Когато децата или възрастните изкарват по няколко часа следобеден сън, те почти винаги се събуждат гладни. Причината се крие във факта, че организмът им вече се е справил с обедната храна и изпитва нужда от още нещо за похапване.

В този случай говорим именно за следобедната закуска. Тя трябва, от една страна, да е достатъчно засищаща и от друга - да не е прекалено калорична, за да не се наруши вечерното хранене или за да не се стигне до натрупването на излишни килограми.

Ето 3 идеи, които можете да пробвате, когато поднасяте следобедна закуска на своите любими хора.

1. Плод

Плодовете, особено сезонните, са идеалният начин да заситите глада си, без да трупате Вие или детето Ви излишни килограми. Освен това те съдържат множество витамини, които укрепват имунната система. Така че, ако сте много гладни, по-добре хапнете плод по желание и не се нахвърляйте на тестени изделия, чипсове, бисквити, шоколад или други сладки неща. Можете да си направите също така кисело мляко с нарязани плодове и да добавите малко захар. Това със сигурност ще е една от най-здравословните и диетични следобедни закуски, на които наистина ще се насладите.

2. Витаминозен зеленчуков шейк

Шейк

Наред с плодовете, и зеленчуците съдържат много витамини и освен това са не по-малко засищащи. Можете дори да комбинирате морков с ябълка или тиква с плод по избор и отново да добавите мляко по желание. Ако говорим за шейк обаче, млякото трябва да е прясно мляко. Каквито и зеленчуци и плодове да сте избрали, просто ги смесвате, минавате ги за няколко минути през блендера и по този начин получавате един истински витаминозен шейк, който ще Ви зареди с достатъчно енергия, докато дойде време за вечерята.

3. Мляко с ориз

Мляко с ориз

Макар оризът да е доста калоричен, не трябва да се забравя, че огромно значение има и количеството, в което се консумира. Не е случаен фактът, че рядко могат да се видят дебели японци и китайци, нали така? На същия принцип спокойно можете да си приготвите любимото мляко с ориз, да го поръсите с канела и да му се наслаждавате. Просто внимавайте с порциите.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати