Готвене в съдомиялна: Мисия възможна!

Съдомиялна

Методите за приготвяне на храна могат да бъдат доста странни. Първото място сред тях безспорно печели готвенето в миялната машина.

Идеята за приготвяне на определени храни в съдомиялната не е нова. Тя обаче не се предприема често, тъй като изисква немалко енергия и вода. От друга страна, обаче, може да се прилага всеки път, когато пуснем машината. Така се сдобиваме както с чисти чинии, така и с вкусна вечеря.

Подходът за приготвяне на храни в миялната машина се състои в ефективното използване на топлината. Методът съчетава миене и готвене, което го превръща в екологичен и доста икономичен.

Единственото условие при приготвянето на храни в миялната, е те да бъдат поставяни във вакуумни пликове или буркани. Ето няколко идеи какво може да сготвите в миялната:

Зеленчуци. Сложете всички избрани зеленчуци във вакуумна торбичка, без да се съобразявате с необходимото време за приготвяне на всеки от тях. Запечатайте и поставете при мръсните съдове.

Друг вариант е да наредите зеленчуците в буркани и да долеете 1 чаша вода. Може да добавите подправки по избор. Затворете с капачки на винт и наредете бурканите на горната решетка. Пуснете съдомиялната на стандартна програма за около час и половина.

Сьомга

Яйца. Яйцата могат да се сварят перфектно, като се поставят в буркан с вода, плътно затворен с капачка на винт. Те стават рохки, с твърд белтък и кремообразен жълтък.

Кускус. Разпределете порции кускус в малки бурканчета. Може да добавите предварително задушени зеленчуци като червен лук, тиквички и зелен фасул. Долейте с пилешки бульон и затворете плътно с капачки на винт.

Сьомга. Тази риба е трудна за приготвяне във фурна, но в съдомиялната винаги става перфектна. За целта е нужно само да я поставите във вакуумирано пликче.

Подправете с лимон, копър, пипер, магданоз, зехтин и сол и пъхнете в миялната в хоризонтално положение. Гответе на нормален 50-минутен цикъл.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати