Сиренето бори рака?

Сирене
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
Практичен аксесоар за вашия дом:
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
48.00 лв.
Виж ››

Сиренето може да се окаже оръжието срещу коварната болест рак. Белтъкът, който се открива в него, има способността да унищожава раковите клетки.

Ниазин – това е белтъкът, който се отделя от лактобактериите при закваската на млякото и зреенето на сирената.

Учени от Мичиганския университет в Ен Арбър, САЩ, са установили, че той има уникалната способност да убива клетките, предизвикващи рак.

Учените са изследвали действието на различни вещества в храната и в живите организми върху раковите клетки, устойчиви към всички методи за борбата със злокачествените тумори, включително и химиотерапията. Оказало се, че ниазинът, белтък на млечнокиселите бактерии Lactococcus lactis, се справя отлично с тях.

Млечни продукти

В рамките на експеримента учените давали на опитните мишки коктейл с 25-30 пъти повече ниазин, отколкото в обикновените сирена, за период от 9 седмици.

Накрая на опита до 80 % от туморите изчезнали напълно. Това значително удължило продължителността им на живот.

Последвали още експерименти, които показали, че ниазинът се бори както с рака, така и с патогенните бактерии, станали неуязвими за антибиотиците през последните години. Това на практика го прави най-мощното оръжие срещу болестите изобщо.

Предстои целебният ефект на ниазина да бъде изпробван и върху хора, за да бъде доказано на 100%, че сиренето може да ви спаси от рак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати