Това ще се случи с тялото ви, ако прекалявате с Кока Кола!

Кока Кола
Презареждаща се електрическа помпа за вода, USB зареждане
Практичен аксесоар за вашия дом:
Презареждаща се електрическа помпа за вода, USB зареждане
40.00 лв.
Виж ››

За последствията от прекалено честото пиене на газирани напитки като Кока Кола и Пепси се говори от години, но американецът Джордж Прайър е решил да покаже с тялото си какво наистина може да ви се случи, ако прекалявате с тези напитки.

Мъжът е пиел по 10 кенчета от Кока Кола в различни видове и е измервал няколко пъти теглото си – преди експеримента, по време на експеримента и в края. Прекаляването с Кока-Кола е продължило един месец.

Американецът казва, че се е решил на този опит, защото въпреки проучванията, които доказаха, че консумацията на газирано е вредна за теглото, много хора продължават да злоупотребяват с тези напитки.

Всеки ден Джордж е пиел по 10 кенчета от популярната газирана напитка, за която отдавна е известно, че прелива от захар и подсладители, и в резултат на това е качил близо 30 килограма за само един месец.

В началото на опита си американецът е тежал 168 килограма. По време на експеримента е до 176 и 187 килограма, а в края теглото му е стигнало 190 килограма.

Кока-кола

Това се дължи на голямото количество захар в газираното, което прави консумацията му опасна. В бутилка от 2 литра Кока Кола се съдържат 16 бучки захар.

Не само в тази от напитките се съдържа количество захар, за което малко хора подозират. В чаша портокалов сок има 4 бучки захар, а в какаовите напитки – около 8.

Експертите съветва да проверяваме количеството на захар и подсладители в напитките и храната си, не само от суета, а и за да защитим здравето си.

Високите нива на захар в организма пречат на черния дроб да произвежда инсулин, което е основната причина за поява на диабет.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Сия Рибагина
Сия Рибагина
29.04.2016 23:05
Е то е ясно,че няма да отслабне с кола нито ще спре хората да я пият.Това си е личен избор,както за много други вредни неща,аз не пия такива напитки от години,но имам познати които прекаляват с колата и газираното
0
0