Честит ден на хумуса!

Хумус

Днес, 13-ти май, празнуваме международния ден за хумуса. В него трябва да похапваме от вкусната разядка сутрин, обед и вечер.

Денят на хумуса се организира от 2012 година насам. Всичко започва от Бен Ланг и Мириам Йънг, които го почитат на един маратон в Тел Авив. Празникът представлява мащабна пиар инициатива за популяризиране на похапването на вкусната разядка.

В международния ден на хумуса се организират всякакви събития из цял свят. В последните години все повече хора качват свои снимки как ядат вкусен хумус и отдават своята почит към любимата разядка.

Хумусът е една от най-популярните храни в Близкия Изток. Основна съставка в него е нахутът. Той е хит сред вегетерианците. Обичан е, защото не съдържа холестерол. В нахута се откриват Омега-3, желязо, мед, аминокиселини. Подходящ е за диабетици.

Паста хумус

Нахутът се смесва с вкусен тахан, който представлява паста от сусам. Комбинацията осигурява на тялото ви манган, фолиева киселина и протеини.

Хумусът дава на консуматорите си 52 % повече фибри, 13% полиненаситени мазнини и 20% по-малко захари в сравнение с други хора.

Хората, които редовно похапват хумус, са доказано по-слаби и по-здрави.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Сия Рибагина
Сия Рибагина
13.05.2016 18:16
Не съм приготвяла домашен хумус,но този в търговската мрежа не ми е особено любим.Опитвала съм и натурален и с патладжан и не останах очарована
0
0