В последно време хумусът придобива изключителна популярност - всички го харесват и всички го искат на трапезата си.
Създаването на ваша собствена рецепта е следващата естествена стъпка.
На първо място: какво е хумусът? Той се прави от нахут, тахан / тахини (паста от сусамово семе), лимон, чесън, маслини или сусамово масло, сол и кимион. И това може да има разнообразие от текстури и вкусове - нека видим как можете да го направите още по-добре.
Съвети за приготвяне хумус
1. Използвайте правилния вид нахут
Това винаги е правило номер 1 за всеки хумус. Така че, ако имате средства, се уверете, че купувате правилния вид нахут, от който се нуждаете. Нашата препоръка? Използвайте сух нахут, но се уверете, че е свеж и пресен. Купувайте от там, където има много хора, които я купуват. Не измъквайте пакета от затънтения магазин, който никой не посещава. Защото старите сушени нахутчета не правят голямо количество хумус.
Уверете се, че всички останали съставки са възможно най-свежи и след това можете да започнете!
2. Пригответе нахута правилно
За да получите по-вкусен хумус, уверете се, че го подготвяте правилно. Когато го накиснете за една нощ, не забравяйте да добавите малко сода за хляб, за да го направите по-нежен. И когато го готвите след това, не го отстранявайте от гърнето, нека да ври, докато все още е запазил формата си. Добавете малко сода във врящата вода.
3. Внимавайте за текстурата
Това винаги е вярно: текстурата е важна част от яденето. Така че първо добавете тахана, след което добавете нежните обелени зърна нахут към сместа и блендирайте до пухкава кремообразна смес. И не смесвайте маслото във всичко. Добавете го отгоре.
4. Нека съставките да се охладят
Може да сте нетърпеливи в кухнята, но това ни учи на добродетели – търпение и др. Преди да сервирате, се убедете, че домашният хумус е достигнал стайна температура. По този начин, когато смесвате всичко заедно, има по-голям шанс да запази структурата си до следващия ден.
Можете да експериментирате в съотношението с времето, което разполагате, и да направите свой собствен балансиран хумус, персонализиран за вашите вкусови претенции.
Коментари