Зеленият чай спасява от махмурлук и радиация
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Зеленият чай спасява от махмурлук и радиация

Зеленият чай спасява от махмурлук и радиация

Зелен чай

Зеленият чай е една от най-разпространените напитки срещу махмурлук в Япония, понеже азиатците нямат ензим в черния дроб, който разгражда алкохола. Затова след пийване на повечко саке имат спешна нужда от средство за изтрезняване.

Зеленият чай помага и на храносмилането, подобрява апетита, ускорява преработката на мазнините. Той унищожава микробите, прочиства организма от токсини, стимулира главния мозък и ободрява.

Има диуретично действие, премахва лошия дъх в устата и утолява жаждата. Намалява вредното действие на радиоактивността.

През Втората световна война след атомния взрив в Хирошима се установило, че сред хората, които имали навика да пият редовно чай, пораженията били по-малки. В Китай сега пиенето на чай е задължително в учрежденията, които работят с радиоактивни вещества.

Чай

Зеленият чай, използван в чаената церемония, се произвежда само в Япония и 100 г струват 60 долара. Той се бере рано сутрин преди изгрев слънце от млади момичета, за да не смачкват листенцата с нежните си пръсти.

При откъсването е важно жилките на листата да останат на стъблото. Разликата между черния и зеления чай е в това, че след изсушаването първият ферментира. Японският чай е доказан антиоксидант.

Съдържа катехини, които улавят свободните радикали, причинители на рака. Чаят е добър за баланс на кръвното, диабет и проблеми с очите. Той е чудесен заместител на кафето, защото съдържа 10 пъти по-малко кофеин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Една жена
Една жена
13.10.2013 19:34
ДА, ПОЛЕЗНО ....НО! ЗЕЛЕНИЯТ ЧАЙ С ЯПОНСКИ ПРОИЗХОД ВЕЧЕ Е ГАРАНТИРАНО РАДИОАКТИВЕН!Мисля, че по-добре да си пием чай от българска мащерка...
1
0