Подредете кухнята веднъж завинаги с тези лесни съвети

кухня

Струва ли ви се често, че в кухнята ви е паднала бомба или са се водили тежки битки? Ако отговора ви е да, то вероятно е крайно време да вземете сериозни мерки.

1. Изхвърлете!

Със сигурност шкафовете ви са препълнени с неща, по-голямата част от които изобщо не използвате. Пренаредете всичко и обмислете внимателно кое ще използвате и кое не. Няма смисъл да държите неща, ако никога не сте ги използвали и нямате намерение да го направите.

2. Прегледайте срока на годност

Често забутваме множество кутийки или пакетчета с подправки, назад в шкафа и не ги използваме докато не изтече срока им на годност. Трябва от време на време да преглеждате сроковете и да изхвърляте старите неща и да употребите тези, на които срокът ще изтече до месец.

3. Новите покупки отзад

готвене в модерна кухня

Поради същата причина, спомената по-горе, когато купувате нови продукти е хубаво да ги слагате по-назад и да използвате вече тези, които имате - в противен случай така и ще си ги изхвърлите след време.

4. Изострете ножовете

Няма професионален готвач, който да се мъчи със затъпени ножове. Постарайте се да имате добре наточени такива, за да режете по-бързо и лесно.

5. Всичко по шкафовете!

Хаосът е налице, когато кухненският плот е пълен. Дори и да ви трябват множество продукти в ежедневието, постарайте се всеки от тях да има своето място в определен шкаф, така че лесно и бързо да го намерите, когато ви потрябва.

6. Използвайте кутии за съхранение

Ще видите колко по-подредено ще бъде всичко, ако съчетавате продуктите по някакъв признак и ги отделяте в съответната кутия. Ето ви примери: кутия с подправки, кутия за сладки продукти и т.н.

7. Използвайте и вертикалата

подредена кухня

Шкафовете ви не са единственото място за съхранение. Мястото отдолу под тях може чудесно да бъде оползотворено с етажерки или поне кукички, където да наредите част от приборите за хранене или готвене.

8. Махнете нещата, които не принадлежат на кухнята

На мястото, където готвите или се храните, не са му необходими дрехи, играчки, книги и всякакви други вещи, които могат да бъдат в спалнята или дневната.

9. Използвайте купа за плодове

Почти винаги, когато сложим плодовете в хладилника, поне половината се развалят докато се сетим да ги оползотворим. Ако обаче имате цветна пълна купа със свежи плодове на средата на масата, има голяма вероятност тя да ви изкушава и често да посягате към нея като по този начин няма да изхвърляте плодове.

10. Оставете на показ нещата, които обичате

Ако искате да готвите с удоволствие и да се наслаждавате на времето, прекарано в кухнята, позволете си да я декорирате с малки, но любими вещи, които ви носят настроение и наслада. Така ще се усмихвате и ще ви става приятно всеки път, когато влезете в кухнята.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати