Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Пет причини, заради които да хапвате редовно червена боровинка

Пет причини, заради които да хапвате редовно червена боровинка

Драга МишеваДрага Мишева
Чирак
242308
3 от 5 Снимки

3. Червената боровинка е един от най-големите източници на витамин С.

Те играят ролята на дезинфектант. Поради това те могат да се използват при лечението на бъбречни заболявания. Най-хубаво е да се приемат под формата на сок, тъй като тогава концентрацията е най-висока;

Червената боровинка е малък вечнозелен храст, който е с ядливи плодове. Той е силно издръжлив на много ниски температури. Плодовете са червени. Не са много вкусни, но пък са доста полезни.

От листата и могат да се направят отвари, които са полезни срещу някои заболявания. Боровинката почти няма калории и може да се причисли към здравословните храни. Както вече споменах, те са полезни срещу определени заболявания.

В галерията горе може да видите топ 5 на най-важните ползи, които носи на тялото ни консумацията на червени боровинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати