Горещият шоколад е по-солен и от чипса

Горещ шоколад
Разпределител за прибори с 6 отделения и екстра приставка-15%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Разпределител за прибори с 6 отделения и екстра приставка
10.00 лв.
8.50 лв.
Виж ››

Оказва се, че противно на очакванията продукти като горещия шоколад са вредни не толкова заради количество захар, което се съдържа в тях, а заради голямото наличие на сол.

До този извод се стига след най-новото проучване на британски експерти, които установиха, че в разтворимия горещ шоколад количеството на сол е над максимално с близо 16 пъти, което прави тази вкусна напитка много опасна за здравето на човека.

По този начин учените опровергаха теорията, че не само количеството на захар трябва да се изчислява в такива продукти. След изследването експертите алармират, че е нужно да се обърне специално внимание на храните като чипс, дресинг за салати, горещ шоколад, бургери и др.

Според специалистите вредата от една чаша горещ шоколад се сравнява с един пакет чипс. Солеността на топлата напитка може да се сравни с тази на морската вода.

Сол

Лекарите съветват да се ограничи големият прием на сол, тъй като той влияе неблагоприятно на здравето, както и на сърдечно-съдовата система, бъбреците и мозъка.

Въпреки това някои изследвания показват, че поражения върху здравето има и при напълното изключване на сол от менюто. Към днешна дата светът не спира борбата за намаляване на количеството на солта в голямо разнообразие от продукти.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати