Опасните странични ефекти от консумацията на орехи

Орехи

Орехите са опаковани с голямо хранително съдържание - 25 грама орех съдържа 123 калории, което дава на тялото ни усещане за енергия. Орехите са богати на омега-3 мастни киселини и предлагат редица ползи за здравето.

Въпреки това, колкото и да не ви се вярва, могат и да навредят на тялото ни. Орехите могат да повлияят неблагоприятно върху нашето тяло по няколко начина. Някои от тези нежелани реакции са незначителни, докато други се нуждаят от медицинска помощ.

Широкото разнообразие от проучвания показват, че честата им консумация от любителите на орехи може да доведе до увеличаване на теглото поради високото енергийно съдържание на ядките. Ако консумирате орехи в големи количества и без да контролирате консумацията на други мастни храни, можете да бъдете сигурни в нежеланото наддаване на килограми.

Орехите са чудесни за хората, които се опитват да наддават на тегло. Но за другите те със сигурност принадлежат към кошницата за храни от категория може да бъдат избегнати. Алергичните реакции често са свързани с прекомерната консумация на орехи. Някои хора могат да имат леки алергични реакции, а за други - алергия към орех може да означава доживотна присъда. Така че внимавайте!

Ако получите алергични реакции след консумацията на орехи, спрете и се консултирайте с вашия лекар. Хората, които са чувствителни към ядки, могат да получат обриви и отоци по цялото тяло. Употребата на орехи може да причини различни видове усложнения на храносмилането. Както беше споменато по-горе, орехите са алергени. Те съдържат антитела, които стимулират белите кръвни клетки да произвеждат хистамин в организма. Тези хисамини подпомагат алергичните реакции като гадене, болки в стомаха и диария.

Като алерген орехите са в категорията небезопасни за бременни и кърмещи жени. Орехът, ако се прилага ежедневно върху кожата, може да причини рак на устните, тъй като съдържа химикал, наречен йгуион. Това е рядък страничен ефект и възниква след продължителна употреба.

Орех

Астмата става все по-разпространена днес. Ако страдате от астма, определено трябва да избягвате тези ядки. За хората, които не страдат от алергия към орехи, те могат да бъдат дар. Но за хората с алергии тези ядки изглеждат като проклятие. Така че бъдете внимателни с тези странични ефекти на яденето на твърде много орехи.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати