Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Забравете за водата с лимон! Ето коя е сместа за лесно отслабване

Забравете за водата с лимон! Ето коя е сместа за лесно отслабване

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1232
Напитка с грейпфрут

Сигурно поне веднъж сте чували, че ако всяка сутрин пиете на гладно вода с лимонов сок, ще пречистите организма си и ще се освободите по-лесно от излишното тегло. Вече има още една рецепта със същия положителен ефект.

Ако искате да изпробвате нова смес, която също да съдейства за детоксикацията и засилването на метаболизма, смесете сок от грейпфрут с топла вода. Към този микс прибавете и щипка розмарин.

За да подейства, нужно е да пиете сместа на празен стомах, а най-добре е сутрин, малко след ставане.

Грейпфрутът е вторият най-богат откъм витамин С плод след лимона и по тази причина е хубаво да си хапваме от него редовно, когато се борим с излишните килограми.

Според експертите е нужно да пиете от тази смес 12 последователни дни, след което да се храните както обикновено, за да отслабнете с между 4-5 килограма.

грейпфрут

По чаша сок от грейпфрут на ден ще ви помогне да поддържате здравословни нива на кръвната захар.

В изследване, проведено миналата година, доброволци са намалили индекса на телесната си маса със 7% и видимо се вталили, след като 2 седмици всеки ден пиели прясно изцеден сок от грейпфрут.

Запомнете само, че ако приемате лекарства, не е хубаво да сте на строга диета, включително и да пиете редовно от тази напитка, защото това може да повлияе отрицателно на лечението ви.

Консумацията на грейпфрут може да забави разграждането на медикаменти като Виагра например, затова преди да започнете режима, задължително се консултирайте с лекар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest