Иновация: Сладолед, който не се топи

сладолед, който не се топи
Снимка: Kanazawa Ice

Японци са изобретили едно от най-гениалните неща – сладолед, който не се топи. В него няма химия и е съставен само от натурални продукти.

В летните горещини един от предпочитаните начини за разхлаждане е именно леденият сладолед. Колкото по-горещо е обаче, толкова той се топи по-бързо. За щастие новатори японци са успели да създадат сладолед, който не се предава толкова бързо.

Японската компания Каназава - Център за проучвания и разработки на биотерапии, е открила начин да удължи максимално издръжливостта на един сладолед. Продуктът Kanazawa Ice реално е случайно откритие на компанията. Той се продава в Каназава още от април тази година, но след като стана известно неговото уникално свойство да не се топи, вече се предлага в някои от най-големите градове. Той може да бъде открит в Токио и Осака.

Уникалната способност на сладоледа се крие в съставката полифенол. Той е течен и се извлича от ягоди. Добавен към леденото изкушение, той затруднява разделянето на водата и мазнините. Резултатът е, че сладоледът задържа оригиналната си форма доста по-дълго. Други допълнителни съставки няма, а най-хубавото е, че течният полифенол е напълно натурален.

kanazawa ice
Снимка: instagram

Тестовете на сладоледа доказват неговите положителни способности. Изложен на температура от 28 градуса и на пряка слънчева светлина, той запазва формата си без никакви промени в продължение на поне пет минути.

След 10-тата минута единствено по-малките детайли от оформения като мече сладолед са започнали лека-полека да се разтапят. Това позволява на консуматорите да се наслаждават на вкусния си сладолед по-дълго, без да бързат.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати