Храните, които да избягваме на закуска

1 от 6 Снимки

1. Английска закуска


Английската закуска съдържа в 99% от случаите преработено месо. Мазен бекон, солени пържени колбаси и все неща в този дух. Това не е препоръчителното ядене за старт на деня, нито вариант за отслабване;

Повечето здравни експерти и специалисти по хранене считат закуската за най-важното хранене на деня. Тъй като нашето тяло не консумира нищо след вечеря, докато не се събудим на следващата сутрин след около 7-8 часа, то се нуждае от необходимото гориво, за да започнете деня.

Ако не закусвате, бързо ще се уморите. Тъй като нивата на кръвната захар не са възстановени до нормалните нива след прекъсване на съня, имате ниски нива на енергия, ще бъдете раздразнителни и няма да можете да се съсредоточите. Ето защо първото ви хранене трябва да бъде както здравословно, така и питателно.

Разбира се, колкото и питателна да е закуската, която сте планирали след казаното по-горе, трябва да имате едно наум, особено ако сте решили да свалите няколкото излишни килограмa, които толкова много ви дразнят.

Закуската трябва да е най-тежкото хранене, като в идеалния случай се състои от белтъчини и въглехидрати. Избягвайте прости въглехидрати и пържени храни. Извара или яйчен белтък с пълнозърнест хляб са перфектен избор за първото ядене за деня. В тази графа попадат овесените ядки, млякото, плодовете и много други.

Има обаче някои храни, които трябва да избягваме на всяка цена, ако сме решили да отслабваме умно, да сме здрави и във форма.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати