Ето защо трябва да хапвате рибата задължително с вино!

Риба с вино
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
7.99 лв.
Виж ››

С идването на зимата се увеличава и опасността от настинки и заболявания, като здравните експерти препоръчват няколко основни хранителни продукта, за да подсилим имунната си система в студеното време. Най-препоръчителната комбинация е вино и риба.

Съчетанието между двете храни може да предотврати хроничните възпаления, както и да ви предпази от редица заболявания. Хапването на рибата с вино ще повиши тонуса и издръжливостта ви, но и ще подобри здравословното ви състояние.

Сред препоръчваните храни, на които трябва да наблягате през зимата, са още зеленолистните зеленчуци като зеле, спанак, броколи и прясна риба, съобщава сайтът Medicalnewstoday.

Тези храни увеличават количеството на антиоксидантите в организма и намаляват броя на свободните радикали. За да постигнете същия ефект може да хапвате още авокадо, както и да пиете по чаша червено вино и чаша зелен чай на ден.

В студеното време е препоръчително да ограничите храни като чипс, газирани напитки и тестени изделия, тъй като те повишават киселинността в организма и отслабват имунитета, заради което е възможно да се разболявате по-лесно.

През зимните дни са ни необходими повече минерали и витамини от обикновено и по тази причина е хубаво всекидневно в менюто ни да присъстват плодове и зеленчуци.

Освен риба може да хапвате по-често картофи и яйца, защото те снабдяват тялото ви с важни микроелементи.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати