Тънкости при печенето на скара

Печено месо на скара

Печеното на скара винаги превръща и най-обикновеното месо в блажен специалитет за сетивата. Самата процедура не е особено трудна, но изисква някои съображения. Вижте тънкостите при печенето на скара в следващите редове.

Винаги трябва да избираме прясното месо и никога замразено. Също така е добре да е шарено, т.т. да има и мазнина, за да е сочно и крехко печеното месо.

Лесно се пече риба и пилешко. Отнема малко време, за разлика от свинското, което се пече малко по-дълго. Бързо се пече агнешкото. Смляното месо също.

Трудно се пече телешкото, което може да стане твърдо и сухо. Освен месо за готвене на скара са подходящи и зеленчуци, които са нарязани или цели.

Различните зеленчуци на скара обаче изискват и специфична подготовка. Така например тиквичките се мариноват, за да са крехки, а други като царевицата няма нужда.

Сега ще изброим и тънкостите при печенето на скара, които ще ви превърнат в истински майстор:

1. Когато се нарязва месото за скарата, то трябва да е с еднаква дебелина от всичките му страни за да се изпече равномерно, за да не остане на места сурово и на други като въглен.

2. Най-добрата марината за риба е тази от зехтин, сол и лимонов сок. Поднесена със свежа салата след това.

Преди печене на скара задължително мариновайте месото

3. За мариноване на месо, риба или зеленчуци не се използва прясно или кисело мляко, защото ще прегори и няма да придаде хубав вкус.

4. Подреждането на шишче, трябва да става плътно, за да са крехки и сочни мръвките.

5. Винаги мариновайте от предния ден и печете на следващия, така ще е крехко и сочно месото.

Ето и една марината за месо:

Необходими продукти: 250 мл кетчуп, 4 с.л. доматено пюре с.л., 1 глава лук, нарязана на ситно, 3-4 ск. чесън, 2 с.л. соев сос, 1 ч.л. горчица, 2 с.л. оцет, 2 с.л. олио, сол на вкус, 1/2 ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне: Всичко се смесва добре, месото се намазва. Маринова се от предния ден, след това се пече на загрята скара.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати