Тайната на вкусната пилешка супа

Тайната на вкусната пилешка супа

В сезона на грипа и грипните зарази сме. Най-добрата профилактика срещу грипните вируси е хубавата пилешка супа. Една такава супа прави чудеса с нас - вкусна и изключително здравословна.

Но каква е тайната на вкусната пилешка супа? Ето няколко съвета!

Пилешкото месо

Тайната на вкусната пилешка супа

За да направите хубава пилешка супа, ви трябва качествено пилешко месо. Традиционно пилешка супа се прави от остатъците по кокалите на гръбнака на пилето. Може дори да сварите и костите за бульон. Но ако я направите само от бялото месо на пилето, няма да сгрешите.

Студена вода

Когато приготвяте супи, сложете студена, а не топла вода. По принцип всеки майстор готвач би ви посъветвал да варите продуктите в топла вода, но при супите това правило е изключение. И тук, при пилешката супа, сложете хладка вода при варенето накрая.

Приготвяйте на бавен огън

Тайната на вкусната пилешка супа

Каквото и да готвите, ако го готвите на бавен огън, то ще стане по-вкусно. Сетете се боба в гювеч, който се вари с часове във фурната. Това важи в пълна сила и за пилешката супа.

Подправките

Тайната на вкусната пилешка супа

Това е много съществена част от приготвянето на всяко ястие, не само на пилешка супа. Без подправки ястието ще е безвкусно и воднисто. Ние българите обичаме да слагаме чубрица на всяка манджа, дори и в супите като леща или боб. В пилешка супа не е много подходящо, но ако обичате - не пречи да си сложите.

Класическа подправка за пилешка супа е черен пипер и понякога се добавя пилешки бульон. Солта сложете обаче най-накрая, за да не рискувате да пресолите ястието.

Зеленчуци

Тайната на вкусната пилешка супа

Има много вариации за приготвяне на пилешка супа - с картофи, с ориз, с фиде, без никакви добавки, със зеленчуци, най-често морков, грах... Варианти различни според различните вкусове. Но добавянето на зеленчуци към супата със сигурност ще я направи по-вкусна.

Застройка

Тайната на вкусната пилешка супа

Пилешката супа и въобще супите могат да бъдат със застройка, но могат да се поднесат и без. Застройка се прави с яйце и мляко или само с яйце. В летните горещи дни не е препоръчително да се консумират застроени супи, тъй като е по-опасно да не се натровите, ако са се развалили.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати