gotvach.bg»Статии»Диети»Ефективна диета от Израел

Ефективна диета от Израел

Ефективна диета от Израел

Известният израелски диетолог Ким Протасов създаде ефективна диета, чрез която само за пет седмици да се отървем от излишните килограми, да нормализираме обмяната на веществата, да се откажем от преяждането и се сбогуваме с любовта на бонбоните.

Диетата на Протасов не ограничава количеството храната, така че е много лесна за изпълнение.

По време на петте седмици на диетата, се ядят зеленчуци без ограничение в количеството и по всяко време плюс млечни продукти. Чай и кафе могат да пият също в неограничено количество, но без захар. Пие се от половин до два литра вода на ден. Освен това, в рамките на един ден можете да се засищате с до три зелени ябълки.

Ето какъв е режимът:

1-ва и 2-ра седмица - през това време се храните само със сурови зеленчуци, както и сирена и кисели млека с по-висока масленост. Ако изпитвате глад, можете да изядете едно варено яйце и три зелени ябълки на ден.

3-та седмица - към зеленчуците и млечнитe продукти, трябва да добавите печено месо (птиче или риба по 300 грама). Но трябва леко да намалите консумацията на сирене и кисело мляко.

Ефективна диета от Израел

Менюто от третата седмица (зеленчуци, сирене, месо, риба, яйца и ябълки) ядете до края на диетата.

След края й е много важно да не се натъпчете веднага. Трябва постепенно да се върнете към редовното си меню.

Изход от диетата:

1. Постепенно намалявате количеството на млечните продукти (сега те трябва да са с ниско съдържание на мазнини), но добавяте растително масло към салатите. Мазнини не трябва да надвишават 30-35 грама на ден.

2. Две от ябълкате заменете с други плодове, но не от най-сладките.

3. На закуска заменете зеленчуците със зърнени храни.

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати