Диета срещу хъркане

Диета срещу хъркане

Диета срещу хъркане

Много хора смятат, че хъркането не може да бъде преодоляно с нищо. Често причина за хъркането е излишното тегло.

Намаляването на теглото с десет процента намалява силата и честотата на хъркането с петдесет процента.

Ако се спазва определен режим на хранене, хъркането може да намалее, след като успеете да отслабнете малко. Намалете мазнините и бързите въглехидрати.

Това са захарта, тестените изделия, белият хляб. Консумирайте повече продукти, които нормализират обмяната на веществата.

Диета срещу хъркане

Това са пресни зеленчуци, плодове и зелени подправки, пилешко месо без мазнина и риба, ядки.

Един път седмично правете разтоварващ ден. Консумирайте два килограма плодове и 1 литър айрян. За разтоварващ ден е подходяща варената тиква.

Намалете белтъчините и въглехидратите в храната си. Вредно е да консумирате едновременно белтъчини и нишесте – например месо с картофи, макарони с яйца.

Хранете се не по-късно от три часа преди лягане. Вечер не преяждайте и наблягайте на леката храна – зеленчуци, кисело мляко, плодове, риба, пиле.

Срещу хъркане помага изяждането на ситно нарязани листа от прясно зеле, смесени с мед. Сместа се изяжда преди лягане. Зелето може да се замени със зелев сок.

Опитайте се веднъж месечно да гладувате целия ден, като през целия ден пиете само чиста вода. Пийте не по-малко от два литра вода дневно.

Намалете солта в храната си и не пийте алкохол поне един месец, докато трае диетата. Алкохолът отпуска мускулите и предизвиква хъркане дори при хора, които в трезво състояние не страдат от този проблем.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
лмалеж
лмалеж
11.03.2015 20:27
акъл не ми давайте, пари ми дайте, аз знам какво да ям
0
1