gotvach.bg»Статии»Диети»Как да отслабваме без диети

Как да отслабваме без диети

Как да отслабваме без диети

Вярвате или не, да се отслабне без диета е напълно възможно. Това дори е по-здравословно за организма ни за разлика от стреса, който обикновено причиняват на тялото ни стряскащите хранителни режими.

Външната промяна започва отвътре. Напълняването започва в главата ни и завъшва на кантара. Всичко е в ума ни, затова е важно да променим мисленето си относно храненето. И да проявим малко воля.

Не замествайте с храна лошото настроение или неприятностите, които имате. Със сигурност преяждането няма да ги реши, по-скоро ще създаде нови.

Нека се опитаме да подобрим и качеството на храната, която консумираме, без да е нужно вманиачено да броим калориите й. Освен това, по-важно е кога и колко ядем, отколкото какво.

Не пропускайте закуската

Организмът има нужда да се зарежда с енергия по няколко пъти всеки ден. Ако пропускате закуската, на обяд ще се почувствате толкова гладни, че ще сте по-склонни към преяждане. Регулярното пропускане на закуската може да забави обменните процеси в организма.

Сдъвквайте добре храната

Установено е, че ако дъвчете по-дълго храната, приемате по-малко калории. Щадите стомаха си. Предотвратявате преяждането, защото така мозъкът има повече време да осъзнае, че всъщност не се нуждаете от повече ядене в момента.

Ролята на плодовете преди хранене

Плодове трябва да се ядат най-малко 30 минути преди хранене. По този начин, се усвояват бързо. Когато стомахът е празен, плодът помага за детоксикация и доставя повече енергия, за да отслабвате.

Не яжте след 8 ч. вечерта

В началото се свиква много трудно, но след около седмица организмът сам се напасва и не чувства глад. Среднощните похапвания са изключително вредни. Ако все пак ви е много трудно, изпийте чаша чай.

Опитайте да се храните по малко, но по-често – в идеалния случай пет-шест пъти на ден, което подпомага метаболизма. Яжте повече сурови храни (като салатите). Избягвайте използването на микровълновата фурна.

Движете се повече – например, поне един час всеки ден. Разтоварвайте се, според възможностите си, с каране на колело, плуване, разходки, практикуване на йога

Поддържането на тялото в добра форма е дълготрайна инвестиция в по-здравословен и щастлив живот.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 10
4 6
3 6
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати