Отслабване без вечеря

Отслабване без вечеря

Когато човек започне диета е важно да знае, че по-голямата част от диетолозите препоръчват пропускането на вечерното хранене. Те призовават всички, които желаят да отслабнат да се откажат от хапването след 18 часа. Специалистите са убедени, че между вечерята и закуската трябва да има поне 14 часа пауза.

Вечер биологичните механизми на организма подготвят тялото за сън и забавят своята работа. Това означава, че яденето късно вечер би нарушило подготовката на организма за почивка.

Съвременният човек консумира прекалено много въглехидратни храни, които се усвояват лесно от организма. Те се разграждат бързо в кръвта, а това води до повишение на кръвната захар. Ако след като се нахраним се движим, цялата захар се усвоява от мускулите. Но ако вечеряме късно и веднага след това си легнем, глюкозата постъпва в черния дроб, а той от своя страна я преработва в мазнини. Те се разпределят на различни места в тялото, което води до така нежеланото затлъстяване.

Отказването от късната вечеря е задължително по време на диети, но също така, ако искаме да поддържаме и перфектна форма, наслаждавайки се на пълноценен сън.

В така забързаното ежедневие, голяма част от хората хапват на крак през деня, а вечерят обилно, тъй като това е единственото време, в което семейството се събира. Отказването от късната вечеря може да стане постепенно, за да не се нарушава рязко режима на организма. С времето нашето тяло ще свикне с ранната вечеря и това задължително ще се отрази на килограмите и здравето в положителна насока.

Специалистите предлагат за вечеря да се приемат храни, богати на целулоза, тъй като те помагат за изгарянето на калориите. Това са домати, моркови, ябълки, ягоди, кайсии, патладжани, цвекло и др. Така, че ако все пак усетите, че не можете да издържите без да хапнете нещо преди си легнете, изяжте например една ябълка.

Портокалите не са препоръчителна храна преди лягане, тъй като съдържат витамин С, който стимулира бодърстването. Ако страдате от безсъние, консумирайте портокали през деня.

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
фикрет
фикрет
07.11.2014 21:56
На 21 години съм мъж и след празниците само така отслабвам с 3-4 килограма на месец не ям след 18 и пия мин 2 литра вода на ден.
1
0
Пепа
Пепа
16.05.2014 12:53
Сигурво има логика в това да се пропусне вечерята. Но за това се иска голяма воля и инат. Още по-вече, ако човек не живее сам и трябва да приготвя вечеря за други. Това си е направо изпитание на нервите.Благородно завиждам на тези, които умеят да бъдат твърди в решенията си. Кажете как се постига това. Успех на всички.
1
1