Умно отслабване с диета 5:2

Диети

Човек може да издържи дълго време, без да се храни, или ако хапва съвсем малко храна, защото не е програмиран да яде три пъти дневно, категорични са учените. По тази причина те твърдят, че познатата диета 5:2, в която в два дни от седмицата се приемат много по-малко калории, е изключително полезна.

Учените дори са убедени, че подобно разтоварване на организма може да предпази хората от заболявания като рак на гърдата. Твърди се, че това постоянно хранене, при хората не е нормално (от гледна точка на еволюцията) и че предците ни са консумирали храна спорадично.

Един от авторите на изследването е британската диетоложка доктор Мишел Харви. Според нея нискокалоричната диета в два поредни дни от седмицата ще доведе до свалянето на повече килограми, отколкото постоянното гладуване и непрестанните диети, които повечето хора правят.

Учените смятат, че рязкото намаляване на калориите, които човек приема за кратко време, ще донесе много повече ползи, отколкото калориите да се намаляват ежедневно. Не на последно място, намаляването на калориите през два дни от седмицата ще намали и лептина и инсулина.

Учените обясняват, че това са хормони, чиито високи нива могат да бъдат причина за развиване на рак на гърдата. Освен това диетата 5:2 ще помогне на хората да изгарят т.нар. опасни мазнини, които се натрупват в черния дроб и могат да доведат до сърдечни болести, диабет и инсулт.

Диета 5:2

Диетата 5:2 е добра и по още една причина – за нея не е необходимо да се купуват специални продукти от магазина. При повечето хранителни режими има няколко определени храни, които трябва да се консумират ежедневно, но в тази диета няма подобно изискване.

Необходимо е единствено през два поредни дни от седмицата човек да ограничи максимално калориите, които приема. Всъщност този хранителен режим предвижда през двата дена, когато не бива да се приемат много калории, човек да погълне между 600 и 1000 калории. Специалистите са категорични, че всеки може лесно да привикне с този начин на хранене.

Рейтинг

5 1
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати