Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да разпознаваме отровните гъбиКак да разпознаваме отровните гъби
01 Септ.
Тази гъба може да бъде сбъркана с ядливите печурки, особено когато се берат по-млади екземпляри....
Кои кестени са ядливи?Кои кестени са ядливи?
14 Септ.
Кестените, които са декоративни, са от вида конски кестени, и се използват само и единствено за паркове и градини. В някои градове конските кестени се садят покрай тротоарите, защото цъфтят много красиво с цветове, които...
Кои цветя са ядливиКои цветя са ядливи
14 Април
Ето списък с ядливите цветя, които може да използвате в кухнята. Невен Невенът е не само красив, но и предлага множество различни вкусове - пикантен, пиперлив, вкус, напомнящ на шафран. Разнообразието е голямо....
Ядливи и отровни гъбиЯдливи и отровни гъби
01 Февр.
4
Една от най-вкусните ядливи гъби е манатарката. Тя е сива или червеникаво кафява. Мрежестите манатарки, които също са ядливи, са с кафеникава, сякаш напукана повърхност....
Кои са ядливите дървесни гъби в България?Кои са ядливите дървесни гъби в България?
16 Ноем.
У нас има повече от 200 вида ядливи гъби, но дори и най-опитните гъбари не събират повече от 40-50 вида....
Видовете ядливи гъби в БългарияВидовете ядливи гъби в България
14 Юни
Гъбите се делят на ядливи и отровни. Ще се спрем по-подробно на ядливите гъби в България. Ядливи гъби Необходимо е да дефинираме понятието ядлива гъба....
Ядливите цветя и в кои ястия да ги добавятеЯдливите цветя и в кои ястия да ги добавяте
30 Септ.
Повечето рози са ядливи, но както всички останали цветя трябва да се измият старателно и да се избягва бялата част, която се намира в основата на розите, защото тя горчи....
Кои са ядливите храни, които сме свикнали да изхвърляме?Кои са ядливите храни, които сме свикнали да изхвърляме?
19 Ноем.
1
Всеки има своите предпочитания в храненето. Истината обаче е, че 99% от остатъците от храната, които изхвърляме, са много полезни, а ние с лекота ги захвърляме в коша за боклук. Природата така е създала своите дарове...
Кои са петте най-вкусни гъби в светаКои са петте най-вкусни гъби в света
25 Юни
Ястията с гъби са сред най-ценените от любителите на гурме удоволствията. Те се отличават с фин аромат и неустоим вкус и са способни да задоволят и най-капризният лакомник. Разбира се, не е нужно да сте кулинарен гастрогуру...
Супа от ядливи цветяСупа от ядливи цветя
23 Февр.
Заделят се малко от цветчетата за украсата, а останалите се режат на много ситно. Заливат се със зеленчуковия бульон около 10 мин. Празът се запържва, добавя се бульонът от цветя и намачканият картоф. Ако супата е рядка...
Кои са Звездните деца и как да ги познаемКои са Звездните деца и как да ги познаем
03 Дек.
Звездните деца са много специални хора, които се раждат на тази земя с определена мисия. Едно от най-характерните за тях качества е трезвата мисъл, с която подхождат към заобикалящия ги свят още в съвсем ранна възраст....
Кои храни са алкални и защо да ги консумираме?Кои храни са алкални и защо да ги консумираме?
11 Януари
1
Алкални са храните, които имат ниско съдържание на киселинност. Тези продукти имат благотворен алкален ефект върху нашия организъм. Алкалните храни са изключително полезни, тъй като неутрализират киселините, натрупани...
Кои са киселите плодове и кога да ги консумираме?Кои са киселите плодове и кога да ги консумираме?
26 Януари
1
През последните години все повече се набляга на това, че плодовете трябва да консумират преди хранене, а не като десерт след това. Счита се, че те помагат за по-доброто храносмилане, в резултат на което се избягва...
Кои са универсалните цветове и как да ги съчетаваме?Кои са универсалните цветове и как да ги съчетаваме?
27 Дек.
Съчетаването на цветове при дрехите е ключов елемент в създаването на стилна визия. Затова е добра новина за вас да чуете, че съществуват т.нар. универсални цветове. За тях е валидно твърдението, че подхождат на всеки...
Как да разпознаваме златотоКак да разпознаваме златото
16 Юни
4
Съществуват няколко метода, чрез които можем в домашни условия да разпознаем дали златните бижута, които притежаваме са истински, само позлатени са или за съжаление съдържат всичко друго, но не и злато. Трябва да се отбележи...
Пролетни бисквити с ядливи цветяПролетни бисквити с ядливи цветя
14 Май
1
Рецептата, която предлагам по идея от Вкусно с Йоли са маслени бисквити с лавандула и някои дребни ядливи цветя. Маслото се разбива със захарта с миксер до крем....
Кои са ликьорните вина и с какво да ги поднесемКои са ликьорните вина и с какво да ги поднесем
20 Февр.
Както и при френските вина, типично за ликьорните вина е, че носят името на местността, в която се произвеждат. Ликьорните вина имат по-високо съдържание на алкохол. Това е така, защото в процеса на обработката им се добавя...
Кои са празните калории и защо трябва да ги избягваме?Кои са празните калории и защо трябва да ги избягваме?
14 Август
Калория – това е единица за измерване на енергията, която носят почти всички хранителни продукти. Освен енергия, всеки продукт има своя хранителна и биологична стойност, която осигурява физиологичните нужди на организма...
Кои са растителните протеини и откъде да си ги набавяте?Кои са растителните протеини и откъде да си ги набавяте?
15 Април
Протеините са изключително важни за човешкото тяло. Те са съставени от по-малки частици, наричани аминокиселини. Аминокиселините са около 20 на брой, като осем от тях се смятат за незаменими. Това означава, че не могат...
Кои са тежките въглехидрати и с какво да ги заменим?Кои са тежките въглехидрати и с какво да ги заменим?
01 Февр.
Въглехидратите, които всекидневно приемаме, са два вида. Едните са тежки и водят до натрупване на килограми. Вторите са полезни и се съдържат най-вече в бобовите култури и пълнозърнестите храни. Тежките въглехидрати...
Как да разпознаваме подготвителните контракцииКак да разпознаваме подготвителните контракции
10 Май
Нито една жена не би искала да пристигне в болницата твърде рано или да започне да ражда в колата, на път за родилното. За това е хубаво всяка бременна жена да бъде наясно с две неща, а именно каква е разликата между родилните...
Как да разпознаваме истинското маслоКак да разпознаваме истинското масло
26 Май
3
Експертите казват, че има 2 основни показателя, по които да разпознаваме фалшивото масло. За съжаление, едва след като сме купили и отворили пакетчето, можем да разберем дали продуктът е истинско масло или не....
Как да разпознаваме опасните бенкиКак да разпознаваме опасните бенки
28 Август
Бенките могат да се появяват на различни места по тялото, като определени изменения в техния вид могат да сигнализират за опасно заболяване. Затова внимателно трябва да оглеждаме бенките си за тревожни признаци....
Как да разпознаваме опасната пластмасаКак да разпознаваме опасната пластмаса
14 Август
Пластмасата може да причини различни вреди на организма, а някои лекари и проучвания дори казват, че определени вещества от нея са канцерогенни. За да разберем обаче до колко е опасна, трябва внимателно да четем етикета...