Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да разпознаваме отровните гъбиТази гъба може да бъде сбъркана с ядливите печурки, особено когато се берат по-млади екземпляри....
01 Септ.
Кои кестени са ядливи?Кестените, които са декоративни, са от вида конски кестени, и се използват само и единствено за паркове и градини. В някои градове конските кестени се садят покрай тротоарите, защото цъфтят много красиво с цветове, които...
14 Септ.
Кои цветя са ядливиЕто списък с ядливите цветя, които може да използвате в кухнята.
Невен
Невенът е не само красив, но и предлага множество различни вкусове - пикантен, пиперлив, вкус, напомнящ на шафран. Разнообразието е голямо....
14 Април
Ядливи и отровни гъбиЕдна от най-вкусните ядливи гъби е манатарката. Тя е сива или червеникаво кафява. Мрежестите манатарки, които също са ядливи, са с кафеникава, сякаш напукана повърхност....
01 Февр.
4
Кои са ядливите дървесни гъби в България?У нас има повече от 200 вида ядливи гъби, но дори и най-опитните гъбари не събират повече от 40-50 вида....
16 Ноем.
Видовете ядливи гъби в БългарияГъбите се делят на ядливи и отровни. Ще се спрем по-подробно на ядливите гъби в България.
Ядливи гъби
Необходимо е да дефинираме понятието ядлива гъба....
14 Юни
Ядливите цветя и в кои ястия да ги добавятеПовечето рози са ядливи, но както всички останали цветя трябва да се измият старателно и да се избягва бялата част, която се намира в основата на розите, защото тя горчи....
30 Септ.
Кои са ядливите храни, които сме свикнали да изхвърляме?Всеки има своите предпочитания в храненето. Истината обаче е, че 99% от остатъците от храната, които изхвърляме, са много полезни, а ние с лекота ги захвърляме в коша за боклук.
Природата така е създала своите дарове...
19 Ноем.
1
Кои са петте най-вкусни гъби в светаЯстията с гъби са сред най-ценените от любителите на гурме удоволствията. Те се отличават с фин аромат и неустоим вкус и са способни да задоволят и най-капризният лакомник.
Разбира се, не е нужно да сте кулинарен гастрогуру...
25 Юни
Супа от ядливи цветяЗаделят се малко от цветчетата за украсата, а останалите се режат на много ситно.
Заливат се със зеленчуковия бульон около 10 мин. Празът се запържва, добавя се бульонът от цветя и намачканият картоф. Ако супата е рядка...
23 Февр.
Кои са Звездните деца и как да ги познаемЗвездните деца са много специални хора, които се раждат на тази земя с определена мисия. Едно от най-характерните за тях качества е трезвата мисъл, с която подхождат към заобикалящия ги свят още в съвсем ранна възраст....
03 Дек.
Кои храни са алкални и защо да ги консумираме?Алкални са храните, които имат ниско съдържание на киселинност. Тези продукти имат благотворен алкален ефект върху нашия организъм.
Алкалните храни са изключително полезни, тъй като неутрализират киселините, натрупани...
11 Януари
1
Кои са киселите плодове и кога да ги консумираме?През последните години все повече се набляга на това, че плодовете трябва да консумират преди хранене, а не като десерт след това.
Счита се, че те помагат за по-доброто храносмилане, в резултат на което се избягва...
26 Януари
1
Кои са универсалните цветове и как да ги съчетаваме?Съчетаването на цветове при дрехите е ключов елемент в създаването на стилна визия. Затова е добра новина за вас да чуете, че съществуват т.нар. универсални цветове. За тях е валидно твърдението, че подхождат на всеки...
27 Дек.
Как да разпознаваме златотоСъществуват няколко метода, чрез които можем в домашни условия да разпознаем дали златните бижута, които притежаваме са истински, само позлатени са или за съжаление съдържат всичко друго, но не и злато. Трябва да се отбележи...
16 Юни
4
Най-често срещаните ядливи и отровни гъби и техните характеристикиЧелядинката е ядлива гъба....
04 Ноем.
Пролетни бисквити с ядливи цветяРецептата, която предлагам по идея от Вкусно с Йоли са маслени бисквити с лавандула и някои дребни ядливи цветя.
Маслото се разбива със захарта с миксер до крем....
14 Май
1
Кои са ликьорните вина и с какво да ги поднесемКакто и при френските вина, типично за ликьорните вина е, че носят името на местността, в която се произвеждат. Ликьорните вина имат по-високо съдържание на алкохол. Това е така, защото в процеса на обработката им се добавя...
20 Февр.
Кои са празните калории и защо трябва да ги избягваме?Калория – това е единица за измерване на енергията, която носят почти всички хранителни продукти. Освен енергия, всеки продукт има своя хранителна и биологична стойност, която осигурява физиологичните нужди на организма...
14 Август
Кои са растителните протеини и откъде да си ги набавяте?Протеините са изключително важни за човешкото тяло. Те са съставени от по-малки частици, наричани аминокиселини. Аминокиселините са около 20 на брой, като осем от тях се смятат за незаменими. Това означава, че не могат...
15 Април
Кои са тежките въглехидрати и с какво да ги заменим?Въглехидратите, които всекидневно приемаме, са два вида. Едните са тежки и водят до натрупване на килограми. Вторите са полезни и се съдържат най-вече в бобовите култури и пълнозърнестите храни.
Тежките въглехидрати...
01 Февр.
Как да разпознаваме подготвителните контракцииНито една жена не би искала да пристигне в болницата твърде рано или да започне да ражда в колата, на път за родилното. За това е хубаво всяка бременна жена да бъде наясно с две неща, а именно каква е разликата между родилните...
10 Май
Как да разпознаваме истинското маслоЕкспертите казват, че има 2 основни показателя, по които да разпознаваме фалшивото масло.
За съжаление, едва след като сме купили и отворили пакетчето, можем да разберем дали продуктът е истинско масло или не....
26 Май
3
Как да разпознаваме опасните бенкиБенките могат да се появяват на различни места по тялото, като определени изменения в техния вид могат да сигнализират за опасно заболяване. Затова внимателно трябва да оглеждаме бенките си за тревожни признаци....
28 Август
Как да разпознаваме опасната пластмасаПластмасата може да причини различни вреди на организма, а някои лекари и проучвания дори казват, че определени вещества от нея са канцерогенни. За да разберем обаче до колко е опасна, трябва внимателно да четем етикета...
14 Август