Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Запича или разхлабва царевицата?Запича или разхлабва царевицата?
28 Окт.
Много хора се притесняват отстомашен дискомфорт след консумацията на царевица, затова се питат запича или разхлабва царевицата. Царевицата съдържа много фибри....
Ябълката запича или разхлабва?Ябълката запича или разхлабва?
09 Окт.
Ябълката е отличен източник на пектин, тя е богата на целулоза и в сурово състояние може да действа леко разхлабващо. Това се дължи на фибрите, които се съдържат в нея, както и на плодовата захар....
Шоколадът запича или разхлабва?Шоколадът запича или разхлабва?
05 Окт.
Шоколадът има леко изразено разхлабващо действие, затова не се препоръчва да се консумира от хора, които страдат от диария, стомашни вируси или нервен стомах....
Кашкавалът запича или разхлабва?Кашкавалът запича или разхлабва?
05 Окт.
1
Кашкавалът не е препоръчителен за онези нас, които имат проблеми с редовното изхождане, защото определено запича....
Тиквата запича или разхлабва?Тиквата запича или разхлабва?
05 Окт.
Отговорът на въпроса е - тиквата не запича и има слабително действие! Тиквата е наричана от мнозина Царица на есента. Това не е случайно....
Крушата разхлабва или запича?Крушата разхлабва или запича?
02 Окт.
Нередовното изхождане вследствие на запек или друг проблем е често срещан проблем както при възрастни, така и при деца. Когато запекът е в лека форма, лекарите предпочитат да не дават на пациентите си лекарства, защото...
Доматен сос за пица или пастаДоматен сос за пица или паста
02 Окт.
1
Готовия сос се пълни в бурканчета или бутилки с винт, които трябва да са добре изсушени....
Разхлабващи и запичащи храниРазхлабващи и запичащи храни
29 Окт.
3
Други храни – ориз, сирене, захар, спагети, бебешки каши, както и сварени яйца Има и храни, които на различните организми действат по различен начин – при някои хора разхлабват, а при други запичат....
Храни с разхлабващо и запичащо действиеХрани с разхлабващо и запичащо действие
09 Юли
Храни с разхлабващо действие 1....
Кивито бори хипертониятаКивито бори хипертонията
13 Май
Сладко-киселият вкус на кивито го прави подходящ плод за закуска, за плодови салати. В кивито има полезни влакна, които поддържат нормални нивата на холестерола....
Кивито стопява мазниниКивито стопява мазнини
04 Юни
1
Най-богато на тези антиоксиданти е златното киви, след което е сортът зелено киви. Кивито предотвратява развитието на болести, причинени от оксидативен стрес....
Bomboloni или италиански поничкиBomboloni или италиански понички
21 Ноем.
Може да ги хапвате и така или да ги напълните с крем или мармалад по ваш избор....
Зимен или сиромашки тараторЗимен или сиромашки таратор
08 Януари
Зелевата чорба или още е известна като армейска чорба или зелев сок, е типично зимен продукт, който се използва в нашия регион за различни ястия....
Куркудена или клин чорбаКуркудена или клин чорба
14 Януари
3
Месото се нарязва на дребно и се пържи в олиото до златисто. Празът се наситнява и се добавя към запърженото месо. След като и той се запържи, се слага нарязаното кисело зеле. Добавя се червеният пипер, черният пипер и...
Сладкиш Агнеса или АгнесиСладкиш Агнеса или Агнеси
28 Окт.
Сладкиша Агнеса или Агнеси разрежете и сервирайте....
Огромните ползи от кивитоОгромните ползи от кивито
04 Септ.
1
Кивито съдържа магнезий, калий, желязо, фосфор, целулоза, витамини, минерални соли, микроелементи. Едно киви е достатъчно, за да покрие дневната доза от витамин С....
Мушмулите разхлабват и успокояватМушмулите разхлабват и успокояват
12 Дек.
Внимавайте обаче какви мушмули използвате, тъй като неузрелите плодове имат запичащ ефект – те са подходящи за лечение на стомашно-чревни разстройства....
Храни, които запичатХрани, които запичат
04 Ноем.
2
Един от най-добрите начини за предотвратяване на запек или за намиране на облекчение при запек е като се избягват храните, които го предизвикват. Ето списък на някои от най-честите виновници, които трябва да се опитате...
Марудници или шупли със сиренеМарудници или шупли със сирене
13 Юни
Шуплите със сирене се изпичат на добре загрят намазан с масло или мас тиган или сач....
Мармалад от ябълки или крушиМармалад от ябълки или круши
10 Август
Имате перфектен мармалад от ябълки или круши...
Кошнички с ананас или локумКошнички с ананас или локум
31 Януари
Печем на загрята фурна на 180 градуса, докато се зачервят кошничките с ананас или локум....
Френска Селска Торта или МедовикФренска Селска Торта или Медовик
13 Януари
Най-удобно е сглобяването на тортата в ринг или разглобяема тава. 12. Сложете първия блат в разглобяемата тава или ринг и го намажете с крема отгоре....
Сладко или мед от глухарчеСладко или мед от глухарче
17 Април
Сладкото или медът от глухарче е много сполучливо....
Мезе за бира или виноМезе за бира или вино
28 Август
Оставете в хладилника за няколко часа и сервирайте мезето за бира или вино след това....
Сепионет на тиган или плочаСепионет на тиган или плоча
02 Юли
2
Намазнете с малко зехтин повърхността на тиган или плоча, загрейте на силен огън и щом започне да пуши леко, поръсете с едрата люспеста сол (ако не разполагате с такава, може да ползвате хималайска или най-обикновена)....