Масленки със сусамов таханЗамесва се гладко тесто от посочените продукти.
Разточете го и изрежете звездички с различна големина.
Нареждат се върху хартия за печене.
Печем в загрята фурна 170 градуса за 10 минути.
Готовите масленки поръсете...
Риба със сусамов таханСусамовият тахан се смесва с лимоновия сок и се разбърква добре.
Разпределя се върху рибните филета. Отгоре се поръсва със запърженият лук....
Сладки със сусамов таханВ купа смесете сусамовия тахан, меда, захарта, ванилията, канелата и бакпулвера/содата. Разбъркайте добре и добавете рома, смлените орехи и овесени ядки....
Хляб от сусамов таханПрибавя се предварително разбъркания сусамов тахан.
Смесват се овесените трици и бакпулвера.
Месим всички съставки до получаване на кексово тесто....
Сладък салам със сусамов таханОставих 1 час във фризера - по-бързо да стегне, после изваждаме и оставяме в хладилника поне 3 часа, но дори и това време е малко, защото бисквитите още се ронят.
Нарязва се с остър нож на филии и хапваме с апетит....
Какаови бисквити със сусамов таханСложете какаовите бисквити със сусамов тахан да се пекат в загряна на 180 градуса фурна за около 10-15 минути.
Не ги препичайте, за да не станат прекалено сухи....
Медени сладки със сусамов таханВ купа се смесват сусамовия тахан, меда, канелата и отцедените стафиди.
Добавят се смлените орехови и овесените ядки, добавя се намачканият банан и шоколада рендосан или начупен на малки парченца....
Бонбони с елда и сусамов таханТаханът ще бъде спойката между продуктите затова го добавете накрая.
Бъркайте до гладка смес и с намокрени ръце оформете топчета....
Закуска с круша и сусамов таханОставяте настрана, за да се охладят.
През това време настъргвате крушата на ренде и добавяте към ядките. Към кашата добавяте тахана заедно с изварата и поръсвате с канела....
Крекери с мед и сусамов таханВ зависимост от плътността на сусамовия тахан, който използвате, може да се наложи да добавите още от него, ако тестото става твърдо. В обратният случай си добавяте още малко брашно....
Хляб с яйца и сусамов таханСусамовият тахан се слага при водата, леко се загряват до телесна температура и в тях се натрошава маята. Разбърква се и се оставя се да се активира.
Брашното се пресява в купа и се прави кладенче в средата....
Разядка с патладжан и сусамов таханОт бурканче със сусамов тахан се вземат три супени лъжици и се слагат в голяма купа. Към тахана се добавят сока от половин лимон и 2- 3 бучки лед.
Изчакваме 2- 3 минути да започне да се топи ледът....
Защо трябва да хапвате чушки редовно?Така че, ако си падате по лютото, не се колебайте и хапвайте редовно люти чушлета.
Можете дори да си приготвите сок от червени чушки, защото той ще се грижи за здравето на косата и ноктите ви....