Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да накисваме ядките си преди консумация?Тяхното накисване или ферментиране увеличава съдържанието на хранителните им вещества, като по този начин ги прави още по-полезни.
Съобразете обаче, че има семена, които не са подходящи за накисване....
02 Ноем.
Защо се накисват ядкитеВреме за накисване на ядките и семената
бадеми - 8-12 часа
кашу - 2-3 часа
орехи - 4-8 часа
лешници - 8 часа
слънчогледово семе - 4 часа
тиквено семе - 4 часа
ленено семе - 4-6 часа....
27 Януари
Защо се накисват ядкитебадеми– 12 часа;
орехи – 8 часа;
лешници – 8 часа;
слънчогледово и тиквено семе - 4 часа.
Винаги консумирайте ядките сурови и накиснати. Те са по-полезни за организма....
27 Януари
Защо и как се накисва чия?Поставите чия в каквато и да е течност – кафе, чай, вода или сок, разбъркайте и оставите настрана за минута или две, така че да се накиснат добре....
30 Януари
Как и защо се накисва черният дроб преди готвене?Но това крие рискове да остане неприятна миризма от содата, ако не бъде изплакнат добре с вода....
11 Април
Защо орехите са суперхрана?Защо орехът е суперхрана?
Една от суперхраните, която се отглежда в нашите земи, е орехът....
21 Април
Как да почистваме зеленолистните правилно преди консумацияКолкото и да са полезни зеленолистните зеленчуци обаче, те трябва много старателно да бъдат почистени и измити преди консумация....
22 Април
Как и защо да накисваме листните зеленчуциТук само в 3 стъпки ще ви покажем как и защо да накисвате предварително листните зеленчуци, за да избегнете здравословните рискове, които може да крие тяхната консумация.
1....
09 Май
Защо е забранена консумацията на захар преди лягане?Лошият сън води до по-голяма консумация на захар
Не само приемът на захар преди лягане уврежда качеството на съня ви, но и лошият сън влияе на консумацията на захар....
30 Май
Питка за добре дошълМаята слагам да се активира в съд със захарта, 100 мл от водата или прясно мляко, добавям и 3 с.л. брашно. Разбърквам добре и оставям да шупне във студена фурна за около 20 минути....
17 Март
Солено плато Добре дошли!От всички елементи /топчици от сирене, капрезе хапчици и луканка/ се сглобява соленото плато Добре дошли
Очакваме Ви!...
30 Дек.
Сладко плато Добре дошли!Поръсват се. Плодовата салата се слага в средата на платото. Отстрани се нареждат бонбончета.
Нападайте сладкото плато Добре дошли!...
31 Дек.
Няколко добри причини да ядем суровите бадеми накиснатиКакъв обаче е оптималният начин за тяхната консумация – сурови или печени? Не и не, повечето експерти съветват бадемите да се консумират, след като предварително са били накиснати във вода....
25 Юли
Защо е по-добре да се храним бавно?Ако ядете по-бавно, тогава бързо ще се наситите, дори и с такива малки порции, които преди са ви се стрували твърде „микроскопични“. А това ще ви помогне да отслабнете по-бързо и да се почувствате свободни и леки....
20 Април
Коктейлни хапки за Добре дошлиНареждат се в подходяща чиния или поднос.
Коктейлните хапки за Добре дошли са готови....
19 Дек.
Трябва ли да се мие и накисва булгурът преди готвене?Булгурът представлява пшеница с много добро качество, която е предварително изсушена, натрошена и обелена с вряла вода.
Сега ще разберем дали е добре да се мие и накисва булгурът преди да минем към неговото готвене....
12 Ноем.
Защо е добре да хапваме житоКонсумацията на жито забавя процесите на стареене, подобряват състоянието на косата, кожата и ноктите....
06 Януари
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки? Вижте повече в следващите редове:
Подберете добре узрели дренки - около 1 кг. Почистете ги старателно....
18 Март
Как да карамелизираме лукПри последния път трябва да се изпари цялата течност.
Карамелизираният лук се оставя да се задуши, захлупен с капак и свален от огъня. Преди да се сервира се посолява....
08 Януари
2
Защо да ядем повече орехи?С орехи можете да си приготвите страхотни орехови сладкиши, класически ореховки, орехов кекс и даже любимата ни орехова торта....
10 Февр.
Накисват ли се гъбите и защо?Ако все пак сме накиснали гъбите, по-добре да ги направим на сос или в супи и яхнии, имайки предвид течността, която ще отделят и редуцирайки предвидената за ястието.
Как тогава да почистим гъбите?...
30 Януари
Как и защо се накисват бадемите?Накисването е първата част, преди поникването на семената, когато са засадени в почвата....
25 Ноем.
Защо ми се подува коремът преди цикълПреди всичко – подуването на корема преди цикъл е нещо съвсем нормално, което се случва на над 80% от жените. Това не е болест или някакъв проблем – ако имате съмнение въпреки всичко, посетете гинеколога си....
18 Септ.
1