Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да накисваме ядките си преди консумация?Защо да накисваме ядките си преди консумация?
02 Ноем.
Тяхното накисване или ферментиране увеличава съдържанието на хранителните им вещества, като по този начин ги прави още по-полезни. Съобразете обаче, че има семена, които не са подходящи за накисване....
Защо се накисват ядкитеЗащо се накисват ядките
27 Януари
Време за накисване на ядките и семената бадеми - 8-12 часа кашу - 2-3 часа орехи - 4-8 часа лешници - 8 часа слънчогледово семе - 4 часа тиквено семе - 4 часа ленено семе - 4-6 часа....
Защо се накисват ядкитеЗащо се накисват ядките
27 Януари
бадеми– 12 часа; орехи – 8 часа; лешници – 8 часа; слънчогледово и тиквено семе - 4 часа. Винаги консумирайте ядките сурови и накиснати. Те са по-полезни за организма....
Защо и как се накисва чия?Защо и как се накисва чия?
30 Януари
Поставите чия в каквато и да е течност – кафе, чай, вода или сок, разбъркайте и оставите настрана за минута или две, така че да се накиснат добре....
Как и защо се накисва черният дроб преди готвене?Как и защо се накисва черният дроб преди готвене?
11 Април
Но това крие рискове да остане неприятна миризма от содата, ако не бъде изплакнат добре с вода....
Защо орехите са суперхрана?Защо орехите са суперхрана?
21 Април
Защо орехът е суперхрана? Една от суперхраните, която се отглежда в нашите земи, е орехът....
Как да почистваме зеленолистните правилно преди консумацияКак да почистваме зеленолистните правилно преди консумация
22 Април
Колкото и да са полезни зеленолистните зеленчуци обаче, те трябва много старателно да бъдат почистени и измити преди консумация....
Как и защо да накисваме листните зеленчуциКак и защо да накисваме листните зеленчуци
09 Май
Тук само в 3 стъпки ще ви покажем как и защо да накисвате предварително листните зеленчуци, за да избегнете здравословните рискове, които може да крие тяхната консумация. 1....
Защо е забранена консумацията на захар преди лягане?Защо е забранена консумацията на захар преди лягане?
30 Май
Лошият сън води до по-голяма консумация на захар Не само приемът на захар преди лягане уврежда качеството на съня ви, но и лошият сън влияе на консумацията на захар....
Питка за добре дошълПитка за добре дошъл
17 Март
Маята слагам да се активира в съд със захарта, 100 мл от водата или прясно мляко, добавям и 3 с.л. брашно. Разбърквам добре и оставям да шупне във студена фурна за около 20 минути....
Солено плато Добре дошли!Солено плато Добре дошли!
30 Дек.
От всички елементи /топчици от сирене, капрезе хапчици и луканка/ се сглобява соленото плато Добре дошли Очакваме Ви!...
Сладко плато Добре дошли!Сладко плато Добре дошли!
31 Дек.
Поръсват се. Плодовата салата се слага в средата на платото. Отстрани се нареждат бонбончета. Нападайте сладкото плато Добре дошли!...
Няколко добри причини да ядем суровите бадеми накиснатиНяколко добри причини да ядем суровите бадеми накиснати
25 Юли
Какъв обаче е оптималният начин за тяхната консумация – сурови или печени? Не и не, повечето експерти съветват бадемите да се консумират, след като предварително са били накиснати във вода....
Защо е по-добре да се храним бавно?Защо е по-добре да се храним бавно?
20 Април
Ако ядете по-бавно, тогава бързо ще се наситите, дори и с такива малки порции, които преди са ви се стрували твърде „микроскопични“. А това ще ви помогне да отслабнете по-бързо и да се почувствате свободни и леки....
Хапки Добре дошли в БългарияХапки Добре дошли в България
08 Юни
Хапките Добре дошли в България са готови....
Коктейлни хапки за Добре дошлиКоктейлни хапки за Добре дошли
19 Дек.
Нареждат се в подходяща чиния или поднос. Коктейлните хапки за Добре дошли са готови....
Трябва ли да се мие и накисва булгурът преди готвене?Трябва ли да се мие и накисва булгурът преди готвене?
12 Ноем.
Булгурът представлява пшеница с много добро качество, която е предварително изсушена, натрошена и обелена с вряла вода. Сега ще разберем дали е добре да се мие и накисва булгурът преди да минем към неговото готвене....
Защо е добре да хапваме житоЗащо е добре да хапваме жито
06 Януари
Консумацията на жито забавя процесите на стареене, подобряват състоянието на косата, кожата и ноктите....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Как да изсушим дренки? Вижте повече в следващите редове: Подберете добре узрели дренки - около 1 кг. Почистете ги старателно....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
При последния път трябва да се изпари цялата течност. Карамелизираният лук се оставя да се задуши, захлупен с капак и свален от огъня. Преди да се сервира се посолява....
Защо да ядем повече орехи?Защо да ядем повече орехи?
10 Февр.
С орехи можете да си приготвите страхотни орехови сладкиши, класически ореховки, орехов кекс и даже любимата ни орехова торта....
Накисват ли се гъбите и защо?Накисват ли се гъбите и защо?
30 Януари
Ако все пак сме накиснали гъбите, по-добре да ги направим на сос или в супи и яхнии, имайки предвид течността, която ще отделят и редуцирайки предвидената за ястието. Как тогава да почистим гъбите?...
Как и защо се накисват бадемите?Как и защо се накисват бадемите?
25 Ноем.
Накисването е първата част, преди поникването на семената, когато са засадени в почвата....
Защо ми се подува коремът преди цикълЗащо ми се подува коремът преди цикъл
18 Септ.
1
Преди всичко – подуването на корема преди цикъл е нещо съвсем нормално, което се случва на над 80% от жените. Това не е болест или някакъв проблем – ако имате съмнение въпреки всичко, посетете гинеколога си....