Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Оцетна оризова чорбаПоръсвате с чубрица и варите на умерен огън, докато се свари оризът.
Отстранявате от огъня и подправяте с оцета готовата чорба.
Оцетна оризова чорба - лесно и икономично ястие....
02 Април
Пържена бозалъшка гъбаНарязваме я на едри парчета и слагаме да се пържи с малко вода и масло.
Малко по-късно добавяме и нарязания на дребно лук. Позапържват се и се добавят джодженът и солта....
15 Май
12
Веган шкембе с гъба кладницаПодправя се с предварително приготвени счукан чесън с оцет и ситно нарязани сушени люти чушлета като шкембе чорба.
Веган шкембето с гъба кладница е много вкусно....
14 Януари
Булка гъба с масло и сметанаЛукът се нарязва на ситно и се запържва с маслото, добавят се гъбите, нарязани не много дребно, и се задушават за около 20 минути....
31 Окт.
1
Как се съхранява виното?Зависи и от температурата, на която съхраняваме отворената бутилка - когато е стайна, дните автоматично намаляват....
24 Септ.
Как се съхранява грах?Бобът и грахът, когато са обелени, могат да се сушат и се съхраняват за дълъг период от време.
Грахът е ценен източник на протеини, желязо и неразтворими фибри....
25 Януари
Как се съхранява кекс?Основният проблем при този вид домашни продукти е как да ги съхраняваме.
Как се съхранява кекс?...
05 Януари
1
Как се съхранява чай?Всички съдове, в които съхранявате чая, трябва да се използват само за него, за да не се наруши аромата на растението.
- Съхранявайте на хладно и тъмно място, без достъп на светлина, слънце и топлина....
27 Януари
1
Как се съхранява зелен фасул?Важно е той да бъде съхраняван правилно.
Начини за съхраняване на зеления фасул
Съхраняването на пресния зеления боб става в хладилник, като допустимото време е няколко дни....
02 Ноем.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Така се осолява сланинаПо този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета.
В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
02 Март
3
Гъба ПъстърваГъба пъстърва /Polyporus squamosus/ представлява вид базидиева гъба, позната у нас още с наименованието ястребка. В Русия тя е известна като трутовик чешуйчатый, във Франция - като Polypore écailleux, а в Германия е наричана...
19 Август
Дяволска гъбаГъбите са част от забележителна група организми, в която влизат също дрождите и плесените. Това огромно царство е отделно както от растенията, така и от животните и е самостоятелна група организми.
Природата ги е създала...
04 Януари
Гъба ТръбенкаТръбенките могат да се сушат и след това да се съхраняват в херметически затворени буркани....
21 Април
Хамелеонова гъбаХамелеоновата гъба (Laccaria laccata) представлява вид базидиева гъба, която е подходяща за консумация. Разпространена е най-вече в Северна Америка и Европа. Среща се още в Мексико и Коста Рика. Тя се причислява...
13 Февр.
Гъба ВиолеткаГъба Виолетката /Lepista nuda/ представлява базидиева ядлива гъба от род Clitocybe и семейство Есенни гъби /Tricholomataceae/. Разпространена е в Северна Америка и Европа. В Русия е популярна с името рядовка фиолетовая....
01 Февр.
Бисерна гъбаБисерната гъба /Amanita rubescens/ представлява базидиева гъба, принадлежаща към род Мухоморка и семейство Мухоморкови /Amanitaceae/. В някои краища на страната тя се нарича още перла и бисерка. Amanita rubescens е разпространена...
30 Януари
Гъба БулкаГъба Булка /Amanita caesarea/ представлява базидиева гъба, принадлежаща към род мухоморка и семейство Мухоморкови. У нас тя е известна с различни наименования. Българинът я знае като яйченик, булница, ченуша, царска гъба...
30 Януари
Сярна гъбаПо правило гъбите не бива да се съхраняват дълго време, без да бъдат специално обработени, тъй като бързо губят свежия си вид....
30 Януари
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4