Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кордон БльоНарязваме месото от рибицата натънко. Начукваме като пържола. Слагаме като плънка тънко парче кашкавал. Ако слагаме шунка - намазваме с горчица.
Прегъваме на две. Поръсваме с черен пипер, сол.
Овалваме последователно...
05 Март
1
Кордон БльоНарязваме месото от рибицата натънко. Начукваме като пържола. Слагаме като плънка тънко парче кашкавал. Ако слагаме шунка - намазваме с горчица.
Прегъваме на две. Поръсваме с черен пипер, сол.
Овалваме последователно...
05 Март
1
Пиле Кордон БльоС помощта на много остър нож разрежете така всяка пилешка гърда, че да се получи джобчета.
Нарежете сиренето на 8 части, увийте го в шунка и сложете по едно парче в гърдите. Прикрепете с коктейлна клечка.
Смесете...
10 Септ.
Кордон бльо по рускиПригответе шницелите от телешко месо като леко ги начукате и след това ги натриете със сол и черен пипер на вкус, добавете листата див чесън.
Разстелете подправения шницел на масата. Поставете отгоре лист шунка, добавете...
21 Май
Кордон бльо с майонезен сосСипете в подходящ съд и украсете готовото Кордон бльо по желание.
Може да сервирате кордон бльо с майонезен сос с пържени картофи, грах, гриловани зеленчуци и сос по желание....
02 Окт.
Кордон-бльо от пуешко месоСлагаме върху шницелите по парче шунка и кашкавал, посоляваме с черен пипер и сол. Прегъваме на две и закрепваме с клечка за зъби.
Последователно овалваме в брашно и предварително разбитото яйце с галета.
Пържим в...
03 Февр.
Кордон бльо с шунка и гъбиПохлупете тигана и гответе ястието кордон блю на тих огън още 7 мин....
28 Юни
Кордон бльо от телешко с лимонСлагаме върху предварително начуканите и овкусени със сол шницели по парче шунка и кашкавал, прегъваме на две и закрепваме с клечка за зъби.
Овалваме последователно в брашно, разбито яйце и галета.
Изпържваме ги в...
10 Февр.
Свинско кордон бльо на грил тиганНачукваме свинското месо, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
В средата на всяко парче слагаме по един резен кашкавал и шунка.
Прегъваме, закрепваме с клечка за зъби и печем на грил тигана от двете страни....
27 Януари
Кордон бльо с гъби и сос БешамелНачукваме си хубаво пържолите и овкусяваме с сол и черен пипер. Върху всяка една слагаме по 3-4 тънки резенчета кашкавал и по 1 парче шунка, навиваме на руло и захващаме в края с клечка за зъби.
Овалваме в брашно, яйце...
16 Април
Кулинарни тайни за вкусна баницаБаницата е едно от малкото кулинарни изкушения, на които никой не може да откаже....
11 Март
Кулинарни тайни при приготвянето на парфеСега стъпка по стъпка ще ви покажем как се прави самото парфе, като изобщо не подценявайте информацията, която ще поставим в скоби, защото именно там ще се крият тайните ни за приготвянето на идеалното френско парфе....
05 Дек.
Кулинарни тайни на класическите френски КрепсАко някога имате удоволствието да отидете във Франция и да посетите френски ресторант, за да започнете деня с някоя популярна френска закуска, то със сигурност ще ви бъдат сервирани така популярните и вкусни френски Крепс...
13 Февр.
Кулинарни тайни при готвенето на каракудаКаракудата е сладководна риба. Има много кости, въпреки че не е много едра риба. В България се среща в много язовири. В каракудата има витамини и минерали, полезни за целия организъм на човека. Каракудата съдържа витамини...
22 Април
Кулинарни тайни за вкусна агнешка главичкаАгнешката главичка може да бъде приготвена по много и най-различни начини. Можете да я сварите, да я изпечете на фурна, да я сготвите в гювеч или да направите супа. Месцето от агнешката главичка можете да комбинирате с картофи...
20 Април
Кулинарни тайни при готвенето на джоланЗа приготвянето на телешки и свински джолан се изискват определени тънкости, за да стане ароматно, вкусно и неустоимо.
Крехкото и добре приготвено месо само се отделя от кокала. Това можете да постигнете лесно при приготвянето...
31 Март
3
Кулинарни тайни при приготвянето на месоЗа да разберете дали месото е с високо качество, натиснете го с пръст. Ако дупката веднага възвърне формата си, това означава, че месото е прясно и с високо качество.
За да се размрази замразеното месо, сложете го в тенджера...
26 Март
Кулинарните тайни на истинското ГаспачоНе се знае много за историята на тази доматена супа или по-скоро се знае твърде много, поради което историците продължават да спорят за произхода ѝ....
16 Дек.
Разкрийте кулинарните тайни на природатаКулинарните тайни на природата вече се разкриват в ресторантите на К-експрес в София, Варна, Бургас и Пловдив....
05 Ноем.
Кулинарни тайни при приготвянето на класически фъджПреди да се отговори на въпроса как да си направим у дома класически фъдж, на повечето хора е нужно да се обясни какво е това фъдж?
Става въпрос за мек, сладък и със силно наситен какаов или ванилов вкус сладкиш. Това...
16 Юни
Кулинарни тайни при готвене на патешко месоДруга тайна за доброто приготвяне на патешкото месо е получаването на вкусна, хрупкава коричка....
16 Юни