Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кордон БльоКордон Бльо
05 Март
1
Нарязваме месото от рибицата натънко. Начукваме като пържола. Слагаме като плънка тънко парче кашкавал. Ако слагаме шунка - намазваме с горчица. Прегъваме на две. Поръсваме с черен пипер, сол. Овалваме последователно...
Кордон БльоКордон Бльо
05 Март
1
Нарязваме месото от рибицата натънко. Начукваме като пържола. Слагаме като плънка тънко парче кашкавал. Ако слагаме шунка - намазваме с горчица. Прегъваме на две. Поръсваме с черен пипер, сол. Овалваме последователно...
Пиле Кордон БльоПиле Кордон Бльо
10 Септ.
С помощта на много остър нож разрежете така всяка пилешка гърда, че да се получи джобчета. Нарежете сиренето на 8 части, увийте го в шунка и сложете по едно парче в гърдите. Прикрепете с коктейлна клечка. Смесете...
Пилешки гърди Кордон БльоПилешки гърди Кордон Бльо
29 Май
1
Пилешките гърди Кордон Бльо са готови....
Кордон бльо по рускиКордон бльо по руски
21 Май
Пригответе шницелите от телешко месо като леко ги начукате и след това ги натриете със сол и черен пипер на вкус, добавете листата див чесън. Разстелете подправения шницел на масата. Поставете отгоре лист шунка, добавете...
Кордон бльо от телешкоКордон бльо от телешко
13 Дек.
Кордон бльо от телешко се сервира с лимона и магданоза....
Кордон бльо с майонезен сосКордон бльо с майонезен сос
02 Окт.
Сипете в подходящ съд и украсете готовото Кордон бльо по желание. Може да сервирате кордон бльо с майонезен сос с пържени картофи, грах, гриловани зеленчуци и сос по желание....
Кордон бльо със сос бешамелКордон бльо със сос бешамел
26 Април
1
Кордон бльо със сос бешамел е много вкусно ястие....
Кордон-бльо от пуешко месоКордон-бльо от пуешко месо
03 Февр.
Слагаме върху шницелите по парче шунка и кашкавал, посоляваме с черен пипер и сол. Прегъваме на две и закрепваме с клечка за зъби. Последователно овалваме в брашно и предварително разбитото яйце с галета. Пържим в...
Кордон бльо с шунка и гъбиКордон бльо с шунка и гъби
28 Юни
Похлупете тигана и гответе ястието кордон блю на тих огън още 7 мин....
Кордон бльо от телешко с лимонКордон бльо от телешко с лимон
10 Февр.
Слагаме върху предварително начуканите и овкусени със сол шницели по парче шунка и кашкавал, прегъваме на две и закрепваме с клечка за зъби. Овалваме последователно в брашно, разбито яйце и галета. Изпържваме ги в...
Свинско кордон бльо на грил тиганСвинско кордон бльо на грил тиган
27 Януари
Начукваме свинското месо, посоляваме и поръсваме с черен пипер. В средата на всяко парче слагаме по един резен кашкавал и шунка. Прегъваме, закрепваме с клечка за зъби и печем на грил тигана от двете страни....
Кордон бльо с гъби и сос БешамелКордон бльо с гъби и сос Бешамел
16 Април
Начукваме си хубаво пържолите и овкусяваме с сол и черен пипер. Върху всяка една слагаме по 3-4 тънки резенчета кашкавал и по 1 парче шунка, навиваме на руло и захващаме в края с клечка за зъби. Овалваме в брашно, яйце...
Кулинарни тайни за вкусна баницаКулинарни тайни за вкусна баница
11 Март
Баницата е едно от малкото кулинарни изкушения, на които никой не може да откаже....
Кулинарни тайни при приготвянето на парфеКулинарни тайни при приготвянето на парфе
05 Дек.
Сега стъпка по стъпка ще ви покажем как се прави самото парфе, като изобщо не подценявайте информацията, която ще поставим в скоби, защото именно там ще се крият тайните ни за приготвянето на идеалното френско парфе....
Кулинарни тайни на класическите френски КрепсКулинарни тайни на класическите френски Крепс
13 Февр.
Ако някога имате удоволствието да отидете във Франция и да посетите френски ресторант, за да започнете деня с някоя популярна френска закуска, то със сигурност ще ви бъдат сервирани така популярните и вкусни френски Крепс...
Кулинарни тайни при готвенето на каракудаКулинарни тайни при готвенето на каракуда
22 Април
Каракудата е сладководна риба. Има много кости, въпреки че не е много едра риба. В България се среща в много язовири. В каракудата има витамини и минерали, полезни за целия организъм на човека. Каракудата съдържа витамини...
Кулинарни тайни за вкусна агнешка главичкаКулинарни тайни за вкусна агнешка главичка
20 Април
Агнешката главичка може да бъде приготвена по много и най-различни начини. Можете да я сварите, да я изпечете на фурна, да я сготвите в гювеч или да направите супа. Месцето от агнешката главичка можете да комбинирате с картофи...
Кулинарни тайни при готвенето на джоланКулинарни тайни при готвенето на джолан
31 Март
3
За приготвянето на телешки и свински джолан се изискват определени тънкости, за да стане ароматно, вкусно и неустоимо. Крехкото и добре приготвено месо само се отделя от кокала. Това можете да постигнете лесно при приготвянето...
Кулинарни тайни при приготвянето на месоКулинарни тайни при приготвянето на месо
26 Март
За да разберете дали месото е с високо качество, натиснете го с пръст. Ако дупката веднага възвърне формата си, това означава, че месото е прясно и с високо качество. За да се размрази замразеното месо, сложете го в тенджера...
Картофен Kордон БльоКартофен Kордон Бльо
03 Февр.
Изпържват се в сгорещено олио от двете страни картофен Кордон Бльо....
Кулинарните тайни на истинското ГаспачоКулинарните тайни на истинското Гаспачо
16 Дек.
Не се знае много за историята на тази доматена супа или по-скоро се знае твърде много, поради което историците продължават да спорят за произхода ѝ....
Разкрийте кулинарните тайни на природатаРазкрийте кулинарните тайни на природата
05 Ноем.
Кулинарните тайни на природата вече се разкриват в ресторантите на К-експрес в София, Варна, Бургас и Пловдив....
Кулинарни тайни при приготвянето на класически фъджКулинарни тайни при приготвянето на класически фъдж
16 Юни
Преди да се отговори на въпроса как да си направим у дома класически фъдж, на повечето хора е нужно да се обясни какво е това фъдж? Става въпрос за мек, сладък и със силно наситен какаов или ванилов вкус сладкиш. Това...
Кулинарни тайни при готвене на патешко месоКулинарни тайни при готвене на патешко месо
16 Юни
Друга тайна за доброто приготвяне на патешкото месо е получаването на вкусна, хрупкава коричка....