Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервиране на коприва в бурканиКонсервиране на коприва в буркани
03 Април
Готовите буркани съхранявайте на тъмно....
Консервиране на зелен бобКонсервиране на зелен боб
20 Ноем.
6
Измийте добре зеления фасул, почистете го и го нарежете на парчена по около 2-3 см. Изсипете в буркан от 800 мл и подправете със солта....
Консервиране на печени чушкиКонсервиране на печени чушки
17 Януари
Слагате ги в измити и сухи буркани. В един буркан от 800 мл. за побират около 10 бр чушки. Но все пак зависи от тяхната големина....
Консервиране на зелени доматиКонсервиране на зелени домати
11 Януари
Измийте доматите и ги нарежете на полумесеци или на филийки. Нарежете морковите или ги настържете. Разпределете ги в два средно големи буркана....
Консервиране на домати за готвенеКонсервиране на домати за готвене
07 Февр.
Вместо шишета можета да използвате и буркани. Рецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
Консервиране на люти чушлета (шипка)Консервиране на люти чушлета (шипка)
10 Януари
Залейте чушлетата в бурканите като разпределите маринатата и затворете веднага горещите бурканчета. Обърнете надолу с капачките, докато изстинат напълно....
Правила за консервиране в бурканиПравила за консервиране в буркани
04 Окт.
Хората са се научили да консервират храни от незапомнени времена. Има различни теории кой е измислил консервирането....
Пилешко месо в буркани за зиматаПилешко месо в буркани за зимата
09 Ноем.
3
Пилешкото месо в буркани за зимата е готово....
Заешко месо в буркани за зиматаЗаешко месо в буркани за зимата
09 Дек.
1 вариант: Изкиснете заешкото месо за няколко часа, може да добавите малко оцет. Извадете месото и сложете в гаци, закачете ги хубаво да се отцедят. След като са сухи осолете и подредете плътно в бурканите....
Консервиране на нераздробено месоКонсервиране на нераздробено месо
03 Март
1
Достатъчно е да имате цяло парче месо, което да консервирате, без да разрязвате на части. За да направите сами консервирано месо, трябва да използвате само много прясно и качествено месо....
Консервиране на месо чрез осоляванеКонсервиране на месо чрез осоляване
03 Дек.
Бързо осоляване Този метод се използва от предприятията за преработка на меса с цел бързо осоляване и ускоряване на консервирането. Инжектира се саламура в месото чрез кръвоносната система....
Как се консервират домати в бурканиКак се консервират домати в буркани
06 Април
3
Тук става дума за консервиране на домати в буркани с вместимост 800 гр (компотени)....
Можем ли да консервираме манджи в бурканиМожем ли да консервираме манджи в буркани
19 Ноем.
4
Знаем как да консервираме сурови плодове и зеленчуци, риба, но след като може да се слагат в буркани сурови продукти, логично е да си зададем въпроса – може ли да консервираме вече сготвени ястия?...
Крилца в буркан на фурнаКрилца в буркан на фурна
02 Януари
Изрязваме си парче фолио и го сгъваме на две и после като квадрат. Слагаме го най-отгоре върху буркана и го завързваме с здрав конец за шиене, сгънат на два ката....
Пилешко месо в буркани като на бабаПилешко месо в буркани като на баба
26 Март
След като сте напълнили бурканите с месо, ги сложете да се варят за 3 часа. Така приготвеното пилешко месо в буркани като на баба е чудесно за консумиране направо от буркана или да се добави към ядене....
Съвети за консервиране на гъбиСъвети за консервиране на гъби
22 Септ.
1
В буркана сокът трябва да покрива гъбите на два пръста. Преди да консумирате осолените по този начин гъби, ги измийте с хладка вода. Различни видове гъби се консервират със сол, лимонтузу, оцет и подправки....
Буркани с желирано пилешкоБуркани с желирано пилешко
05 Септ.
1
Съхраняват се на хладно. Бурканите с желирано пилешко са готови....
Буркани с мариновани печени камбиБуркани с мариновани печени камби
12 Юли
Бурканите с мариновани печени камби са готови за консумация....
Пилешко месо в бурканиПилешко месо в буркани
25 Август
Така консервирано, пилешкото месо в буркани е перфектно както за директна консумация след отваряне на буркана, така и за ястия с пилешко, примерно пиле с картофи, като се добави последните 5 мин от готвенето....
Агнешко Месо в БурканиАгнешко Месо в Буркани
06 Април
1
Нарязваме на едри хапки месото. В тиган поставяме мазнината и пържим от двете страни. Всяка една мръвка посоляваме на вкус подправяме по желание и пълним сухи буркани....
Телешко месо в бурканиТелешко месо в буркани
30 Май
8
Готовите буркани нареждаме в голяма тенджера или казан, пълним вода колкото да е 2-3 пръста над капачките и варим на тих огън....
Как да консервираме пуешко месоКак да консервираме пуешко месо
07 Март
Бурканите се затварят и се стерилизират при температура 105 градуса за 120 минути за буркани от 1 литър и 100 минути за буркани от 500 мл....
Ориз със зеле от буркан на фурнаОриз със зеле от буркан на фурна
29 Ноем.
Обелваме и нарязваме лука (на кубченца) и морковите (на фини кръгчета). Почистваме чушките и също нарязваме. Всички зеленчуци добавяме към ориза....
Лапад в буркани с хималайска солЛапад в буркани с хималайска сол
25 Април
Лападът в буркани с хималайска сол е готов....
Печени чушки в буркани с аспиринПечени чушки в буркани с аспирин
27 Август
3
Бурканите се затоплят до печката. Във всеки буркан се слага по един аспирин, счукан на дъното....