Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Крем Сабайон с боровинкиСипете крема Сабайон, докато е още топъл, върху разпределените в четири десертни купички или чаши боровинки и сервирайте веднага.
По желание може да поръсите крема с шоколадови капки или настърган шоколад....
26 Февр.
Крем Сабайон с бял шоколадКремът Сабайон с бял шоколад се разпределя в десертни чаши или купички и се гарнира с плодове по избор и шоколадов топинг....
10 Дек.
3
Сабайон с плодовеСъдът с жълтъците се слага на водна баня и при непрекъснато бъркане се загрява на бавен огън.
По малко се добавя виното, като непрекъснато се разбърква. Сместа трябва да увеличи обема си около три пъти....
27 Юли
Любопитната история на кроасанаКроасанът е вид кифла, направена от многолистно тесто, чиято форма наподобява полумесец. Кроасанът е типичен за френската кухня, той е един от символите на кулинарията и на Франция, поднася се с кафе или чай...
30 Януари
1
Любопитната история на ризототоОризът бил познат още в древния Рим, но се използвал само за медицински цели. С разпространението на исляма по света започва и пътешествието на тази храна.
Родината на ориза е Индия, Тайланд и Китай, но арабите...
01 Юли
Любопитната история на фокачатаКогато става въпрос за изкушенията на италианската кухня, всички моментално се сещат за пицата. Има обаче близко до нея кулинарно вълшебство с адрес от Ботуша, което е също толкова известно, но и много по-древно. Нарича...
18 Юли
Сладкиш с мандарини и крем сабайонПриготвя се крем, като жълтъците се смесват с виното и захарта и се варят 10 минути на водна баня при непрекъснато бъркане. Свалят се от котлона и се разбиват още 3 минути. Сладкишът се сервира заедно с крема....
07 Февр.
Любопитната история на 5 любими коледни десертаПанетоне
Народните легенди изобилстват от истории за това как панетонето се свързва толкова тясно с Коледа....
25 Дек.
Любопитната история на някои от най-известните тортиВ следващите редове ще разгледаме любопитната история на едни от най-известните и обичани торти.
Унгария – торта Естерхази....
16 Юни
Любопитните истории на кекса и чийзкейкаКексът и чийзкейкът били приготвяни от древните хора още когато те открили брашното. В древните времена хлябът бил различаван от кекса по това, че в него имало сладки съставки - най-често били използвани плодове...
31 Март
Ягодов сабайонКогато жълтъченият крем се охлади, разбийте белтъците до получаване на твърд сняг и ги прибавете към жълтъците.
Смесете с ягодовото пюре. Разпределете в 4 чаши охладете за поне 4 часа и сервирайте с резени ягоди....
06 Юли
Любопитната история на рома от времето на Колумб до днесИсторията на рома започва на карибските острови по времето на Христофор Колумб и е много свързана със захарта и нейното производство....
22 Януари
Най-любопитните факти от модната историяЧервеният плат е първият известен в историята, който се е търгувал масово....
02 Март
Морковена торта - любопитна история и класическа рецептаМалко история за Морковената торта
Заради своя сладък вкус морковите се използват още от Средновековието за подслаждане на различни ястия....
03 Февр.
Горчицата - любопитна история и невероятни здравословни ползиГорчицата може да е оживяла за американците в началото на 20-ти век, когато е била представена върху хот дог, но историята й е още по-дълга и по-пикантна, отколкото можете да предположите....
17 Юни
Сабайон парфе с прасковиВ чаши или купички се редят най-напред се слага малко от Сабайона /соса/, следват бисквити, няколко парченца праскови, покриваме ги със сметана, отново бисквити, Сабайон, праскови, сметана, бисквити праскови, сметана....
15 Май
Ягоди със сос сабайонЖълтъците се смесват със захарта и се разбиват до образуването на пяна.
Добавя се ликьорът и сместа се загрява на водна баня при непрекъснато бъркане за 6 минути....
25 Април
Оризово кремче с малини и СабайонРазпределете равномерно от оризовия крем, а най-отгоре сложете пласт Сабайон.
Оставете в хладилник до момента на сервиране, като непосредствено преди това украсите със череши....
30 Май
3
Любопитните поверия на италианцитеВ Италия съществуват няколко любопитни поверия, които не се изпълняват в други държави. Някои от суеверията на италианците отдавна са забравени, но в други се вярва и до днес.
За жителите на тази страна фатален е не...
13 Ноем.
Тайните на каталунския кремКаталунският крем (Crema Catalana), е традиционен крем-десерт в Барселона. Той се предлага в почти всеки ресторант и кафене както като крем, така и под формата на ликьор.
Задължителни в каталунския крем са канела...
24 Август
История на фондютоСпоред разказваните истории то било изобретено от швейцарските пастири през 14 век, които прекарвали дълго време в планината. Те разполагали само с вино, хляб и сирене като храна....
11 Април
История на марципанаУ нас марципанът не се припознава като много качествен десерт. Причина за това е времето на комунизма, когато с наименованието марципан са се продавали продукти с твърда какаова маса, наподобяващ шоколад, но с доста занижено...
12 Януари
История на КолатаКаква е историята на тази уникална и единствена по своя вкус разхладителна напитка е въпрос, на който много хора могат да дадат задоволителен отговор, но в съпоставка на двете напитки историята им изглежда забавна и любопитна...
09 Март