Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Идеалното АшуреДа ви е сладко с идеалното Ашуре!
Житото, което ползвах, беше много чисто, но ако вашето не е, първо, го почистете....
21 Февр.
Как да си приготвим пайТой се състои от основа от тесто, което се напълва с различни по видове плънка. Паят може да е отворен и затворен....
16 Септ.
Как да приготвим идеалното коледно печеноКоледното печено може да се приготви с различни меса. Докато у нас най-вече се използва свинско, то в Америка залагат най-вече на коледната пуйка....
25 Дек.
Как да приготвим бисквитено тесто?Бисквитено тесто Женоаз
Необходими продукти: 6 яйца, 14 с. л. брашно, 13 с. л. захар, 150 г масло, 1/2 ч. ч. смлени бадемови ядки, 1 пакетче ванилия, настъргана портокалова кора
Начин на приготвяне: На водна...
04 Януари
2
Как се прави идеалното пандишпаново тестоТопло пандишпаново тесто
Необходими продукти: 7 яйца, 1 ч. ч. захар, 180 г брашно, 1 пакетче масло, ванилия.
Начин на приготвяне: Захарта и яйцата се разбиват като в по-горната рецепта, но на водна баня....
26 Март
5
Топ 10 златни правила, за да приготвите перфектен пайАко премесите тестото, паят ще стане жилав и твърд;
7. Винаги приготвяйте тестото на ръка, а не с помощта на миксер. Именно по този начин ще можете да избегнете най-лесно премесването му;
8....
07 Август
Пай със стъргано тестоКъм останалото тесто се добавя още брашно, за да стане твърдо.
Настъргва се върху конфитюра и паят се пече до пълна готовност.
Паят със стъргано тесто е готов....
28 Дек.
Пай с бутер тестоСложете пая с бутер тесто да се пече в предварително загряна фурна на 200 градуса до порозовяване.
Изстиналия пай поръсете с пудра захар....
06 Март
1
Универсално тесто за пайТова се прави, за да не се надигне при печенето.
Може да се изпече предварително и след това да се добави плънка или направо да се изпече с плънката....
11 Януари
Маслено тесто за пайМеси се до получаване на гладко тесто, като при нужда се добавят 1-2 с.л. вода.
Готовото маслено тесто за пай се оформя в топка, увива се в фолио и се оставя да почине в хладилник за 15-20 минути....
05 Май
5
Маслено тесто за пайМеси се до получаване на гладко тесто, като при нужда се добавят 1-2 с.л. вода.
Готовото маслено тесто за пай се оформя в топка, увива се в фолио и се оставя да почине в хладилник за 15-20 минути....
05 Май
5
Универсално тесто за пайТова се прави, за да не се надигне при печенето.
Може да се изпече предварително и след това да се добави плънка или направо да се изпече с плънката....
11 Януари
Идеалната консистенция на кексовото тестоВремето на приготвяне зависи от това какво количество е тестото Ви, като за готов се приема кексът, при който при бодване с клечка за зъби не остават остатъци по нея....
13 Февр.
Зеленчуков пай с парено тестоВърнете съда на котлона и гответе до получаване на гладко тесто. Оставете тестото да се охлади.
Почистете чушките от семената, лука от люспите и нарежете на подходящи парчета....
03 Окт.
2
Рибен пай с бутер тестоМоже да направите дупчици с клечка за зъби.
Намажете завития солен пай с разбито яйце леко с четка.
Печете на 220 градуса до златисто.
Много вкусен Рибен пай с бутер тесто!...
17 Януари
Плодов пай с маслено тестоПресяваме тестото и към него добавяме нарязаното на парченца масло, яйце и ванилията. Месим докато не се получи гладко тесто. Ако е необходимо добавяме 1-2 с.л. вода....
08 Февр.
Пица-пай с хрупкаво тестоЗапочваме да сипваме вода на тънка струя, едновременно с това месим. Трябва да се получи нелепкаво тесто....
26 Февр.
Ябълков пай с козуначено тестоРазточете веднъж вече втасалото тесто на правоъгълна тънка кора. Намажете кората с маслото и поръсете с предварително смесените кафява захар, ванилова захар, какао и канела....
23 Ноем.
Зеленчуков пай с бутер тестоВ тавичка се оформя тестото по дъното и стените, дупчи се с вилица и се пече при 200-220 градуса за около 10 минути в предварително загрята фурна....
17 Май
1
Солен пай с многолистно тестоДа ви е сладко с този уникално вкусен солен пай с многолистно тесто!...
27 Окт.
Тиквен пай с готово тестоПри нужда, покрийте с фолио, ако тестото започне да потъмнява.
Поднесете тиквения пак с целувка от разбита сладка сметана....
31 Окт.
1
Солен пай с маслено тестоОмесваме меко маслено тесто.
Тестото се увива в опаковачно фолио и се оставя в хладилника за 1 час. Разточваме тестото и поставяме в тава с хартия за печене, тестото трябва да обхваща стените на тавата....
22 Дек.