Емблемите на каталунската кухняКорените на Каталуснската кухня са толкова дълбоко обвързани с понятието за истинска и вкусна храна, че е почти невъзможно да опитате нещо, което не е на ниво....
Специалитети от полската кухняПолската кухня представлява уникално съчетание на готварските традиции на различните националности, живеещи в страната от векове – евреи, украинци, белоруси и литовци....
Вкусни десерти от полската кухняПолската кухня представлява съчетание на елементи, възприети от готварските традиции на различните националности, които живеят в страната от векове – евреи, украинци, белоруси и литовци....
3 любими рецепти от полската кухняМнозина считат, че полската кухня е доста традиционна и че трудно могат да бъдат намерени по-нестандартни полски рецепти, но това до голяма степен е заблуда....
С какво е известна полската кухня?Полската кухня представлява съчетание на елементи, възприети от готварските традиции на различните националности, които са населявали земята по различно време – евреи, украинци, белоруси и литовци....
Световни кухни: Кубинска кухняКубинската кухня обикновено е изразена от много прости ястия, които съдържат съставки, характерни за Карибите и се основават на кулинарните традиции на много народи....
Световни кухни: Шанхайска кухняПредставяме на вниманието ви пет типични ястия, които могат да служат за емблема на Шанхай.
Пролетно пиле
Това ястие би допаднало на всеки вкус, стига да не сте вегетарианци или вегани....
Круфини от моята кухняКруфините от моята кухня са много вкусни!
Източник: LudaEasyCook
Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
Козуначени кифли от моята кухняСТАРТЕР:
първо се започва със стартера, като се кипва водата в малък съд на котлон и се прибавя брашното. Разбърква се енергично, докато сместа се изглади и бъркалката оставя следи по дъното на съда....
Мокър сладкиш от турската кухняОставете глазурата да се охлади и разпределете равномерно върху крема на сочния турски сладкиш.
Така оформения мокър сладкиш от турската кухня поставете в хладилник, за да стегне за няколко часа преди сервиране....
Бриош – Brioches от моята кухняПреди печенето отново се намазват с жълтък, поръсват се обилно с канелена захар или едра захар и се пече на 170-180 градуса за около 25-20 мин. до златисто-кафяво.
Бриош – Brioches от моята кухня е много вкусен....
Крем Брюле от моята кухняКремът Брюле от моята кухня е готов.
Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
Ризото Миланезе от моята кухняРизотото Миланезе от моята кухня е много вкусно.
Източник: италианска кухня
Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....
Скариди саганаки от моята кухняОставя се на котлона за още една минута.
Сервират се веднага с опашките нагоре. Може и да се посипе малко магданоз.
Скаридите саганаки от моята кухня са много вкусни!
Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
Пилешка супа от моята кухняПилешката супа от моята кухня е много вкусна.
Опитайте също нашата класическа пилешка супа или разберете как се прави наистина здравословна пилешка супа....
Млечна баница от моята кухняПече се на 180 градуса до хубаво зачервяване или докато млечната баница се отдели от стените на тавичката.
Охлажда се.
Млечната баница от моята кухня е чудна!...
Шекерпаре - вкусен сладкиш от турската кухняНаправете топки с големината на орех. Сложете ги в тава, предварително намаслена, и леко ги сплескайте.
Върху всяка сладка сложете по една ядка. Намажете с жълтъка. Сложете да се пече на 180 градуса....
Коледни Линцер сладки от моята кухняКоледните Линцер сладки от моята кухня са готови.
Източник: Приятел
Забележка: Бадемово брашно може да се направи от филиран бадем в блендер, като се смила до пудра....