Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети при готвенето в гювечСъвети при готвенето в гювеч
02 Февр.
Все пак, макар наистина лесно и изключително вкусно, готвенето в гювеч изисква и някой основни познания. Ето кои са те: 1....
Тънкости при готвене на мусакаТънкости при готвене на мусака
03 Април
1
Най-голямата тънкост при приготвянето ѝ обаче се учи с времето - практика....
Тънкости при готвене на аспержиТънкости при готвене на аспержи
01 Април
1
Преди да започнете обработката на младите аспержи трябва да изрежете малка част от стеблата им, но непосредствено преди готвенето им....
Тънкости при готвене с говежда лойТънкости при готвене с говежда лой
13 Ноем.
Говеждата лой в готвенето Що се отнася до използването на говеждата лой в готвенето, тя се използва основно за печене и дълбоко пържене на телешки месни продукти....
Тънкости и грешки при готвене с МултикукърТънкости и грешки при готвене с Мултикукър
10 Февр.
Този трик ще допринесе за ускоряване на процеса на готвене; С тези съвети със сигурност готвенето с Мултикукър ще ви бъде по-приятно и лесно....
Гювеч с фазанГювеч с фазан
06 Януари
Гювечът с фазан е готов....
Гювеч с телешкоГювеч с телешко
20 Март
В пръстен гювеч редим на пластове първо тиква, после месото с лука и ориза. Най – отгоре слагаме резенчета домати. Заливаме с бульон, отгоре слагаме парченца масло и печем в умерена фурна....
Гювеч с картофиГювеч с картофи
19 Април
1
Печем гювеча в студена фурна на 200 градуса за 40-50 минути. Вадим го и подправяме със сол и черен пипер. Връщаме във фурната и запичаме ястието, докато остане на мазнина....
Гювеч с пилеГювеч с пиле
09 Април
Прехвърляте в тавичка и печете в умерена фурна, докато гювечът остане на мазнина....
Гювеч с патладжаниГювеч с патладжани
25 Окт.
Нарежете патладжанът на кубчета, посолете и го оставете да се отцеди от горчилката. Междувременно нарежете лука, чушките и картофите. Измийте добре патладжаните. В малко мазнина сипете лука, прибавете чушките и патладжаните...
Гювеч с лукГювеч с лук
10 Юли
В съд с горещо олио отначало запържваме, а след това задушаваме лука, нарязан на полумесеци. В тавичка, намазана с олио, подреждаме един ред домати, нарязани на кръгчета, подсоляваме и поръсваме с 1 с.л. галета. Слагаме...
Гювеч с агнешкоГювеч с агнешко
26 Януари
1
Пресният лук се почиства, измива и нарязва на ситно и се запържва в горещото олио. Прибавя се сол и червен пипер, добавя се нарязаното месо. Изпържва се. Налива се чаша и половина вода към изчистения и измит ориз, добавя...
Гювеч в гърнеГювеч в гърне
23 Окт.
1
Долейте виното и малко водичка, сложете капака и пъхнете гювеча в гърне да се пече за около 1 час и 30 минути или до готовност на месото. Разбийте всички съставки за заливката. Махнете капака и залейте в гювеча....
Гювеч с наденицаГювеч с наденица
01 Юни
Поставяме гювеча в студена фурна и го печем за 60-70 минути на силна фурна. Сервираме наденица с гарнитура от зеленчуците....
Гювеч с помберГювеч с помбер
31 Януари
Лукът се нарязва и се задушава в мазнина. Прибавят се и останалите продукти и се налива 1/2 ч.ч. вода. Бърка се и се държи на огъня около 60-70 минути, докато оризът омекне достатъчно. Накрая яденето се поръсва...
Гювеч с бамяГювеч с бамя
30 Окт.
1
Смесете нарязаните зеленчуци в голям гювеч заедно със запържените лук и чесън. По желание добавете и няколко люти чушки. Размийте доматеното пюре в топличка вода и полейте в гювеча....
Гювеч с агнешкоГювеч с агнешко
26 Януари
1
Пресният лук се почиства, измива и нарязва на ситно и се запържва в горещото олио. Прибавя се сол и червен пипер, добавя се нарязаното месо. Изпържва се. Налива се чаша и половина вода към изчистения и измит ориз, добавя...
Гювеч в бурканиГювеч в буркани
02 Август
Затворете добре бурканите и стерилизирайте гювеча за 1 час и 30 минути след завиране на водата....
Тънкости при готвенето на тофуТънкости при готвенето на тофу
01 Септ.
Най-важното при готвенето на тофу са подправките, които му придават вкус и аромат. При правилното им използване никой няма да се досети, че ястието е от тофу....
Тънкости при готвенето на яйцаТънкости при готвенето на яйца
30 Март
И колкото и да са залегнали те в нашата българска кухня, не всеки знае всички тънкости, що се отнася до приготвянето им. Варенето. Няма човек, който да не е варил яйца....
Тънкости при готвенето на грахТънкости при готвенето на грах
18 Януари
Няма да бъде истински вкусен гювеч, ако в него не се добави грах, същото е и с ориза със зеленчуци....
Тънкости при готвенето на дивечТънкости при готвенето на дивеч
03 Май
Когато се готви дивеч, трябва да се спазват някои тънкости. Когато се готви див заек, за предпочитане е този, който е живял в планински места, пред този, който е живял в ниски местности....
Тънкости при готвенето на спанакТънкости при готвенето на спанак
03 Април
Спанакът е изключително полезен зеленчук, който е с високо съдържание на витамините А и С. Той не съдържа холестерол и мазнини и е чудесен източник източник на желязо и магнезий. Има тъмнозелени листа, които могат...
Тънкости при готвенето на зелеТънкости при готвенето на зеле
03 Април
2
Това се дължи на лъжливия обем, което то има в началото на готвенето. Затова в началото сложете по-малко сол, а в процеса на готвенето, овкусете допълнително, ако се налага....
Домати за готвенеДомати за готвене
10 Окт.
Доматите се измиват. Бланшират се в тенджера с вряща подсолена вода за няколко секунди, след което се пускат в съд със студена вода. Охладените домати се обелват и нарязват на кубчета. Добавя се сол на вкус и ситно нарязан...