Магически лимонов сладкишМагически лимонов сладкишДобавете ванилията /ако използвате шушулка - още по-добре/ и оставете така в продължение на 15 минути, за да си отпусне аромата, след което оставете да се охлади. Междувременно разтопете маслото....
Домашно приготвена подправкаДомашно приготвена подправкаДомашната подправка ползвам за всякакъв вид ястия, но най-много за приготвяне на супи....
Кекс с невероятен ароматКекс с невероятен ароматДобавете млякото, олиото и рендосаните на ситно кори от портокала и лимона. Объркайте брашното с бакпулвера и постепенно го добавете към сместа като не спирате да разбърквате с миксер....
Кайенски пипер - горещата подправка в кухнятаКайенски пипер - горещата подправка в кухнятаАроматът и вкусът на кайенскя пипер се измерват в скала от 1 до 120. Растението предпочита топлите, влажни и богати на минерални соли почви. Достига до метър височина и цъфти през пролетта и лятото....
Босилекът: Ароматна подправка, която лекуваБосилекът: Ароматна подправка, която лекуваПознаваме босилека като подправка за вкусни салати. Използваме го и като правим сосове за паста. В кулинарията го използваме и за съставка на някои пици. Може би някои хора не подозират колко е полезен....
Козунак с локум и невероятен ароматКозунак с локум и невероятен ароматВсички продукти да са на стайна температура, а помещението затоплено. Разтворете маята в част от леко затопленото мляко с 1 с.л. от захарта и 1 с.л. брашно, разбъркайте на кашичка, завийте със стреч фолио и поставете на...
Понички с лимонов ароматПонички с лимонов ароматСлед това слагаме жълтъците, маята, настъргана кора от лимон, внимаваме да е само жълтата част от кората, и ванилията. Разбъркваме добре и с брашното замесваме тесто. Оставяме на топло да втаса, да удвои обема си....
Реване с лимонов ароматРеване с лимонов аромат
12 Април
Gergana Tsvetanova
Мерителната чаша е с обем 250 мл. Яйцата се разбиват със захарта докато побелеят, добавя се олиото, грисът и пресятото брашно с бакпулвера. Сместа се сипва в намаслена и набрашнена тавичка. Пече се на 180 градуса за 15...
Сечуански пипер - подправката за месо и сладкишиСечуански пипер - подправката за месо и сладкишиСечуанският пипер е доста известна подправка, идваща от добрия стар Изток. Името ѝ идва от провинция Сечуан в Китай, която е смятана за родина на подправката....
Копър: Ароматна подправка и лечебна билкаКопър: Ароматна подправка и лечебна билкаОсвен като ароматна подправка, копърът се използва и за лечение, като използваните части са листата и плодчетата на растението....
Масло от черен пипер! Защо е невероятно полезно?Масло от черен пипер! Защо е невероятно полезно?А знаете ли, че тази подправка предлага много здравни ползи? Какво е черен пипер? Черният пипер е от растение от семейство Пиперови, чиито плодове се използват широко като подправка и лекарство....
Невероятно реване с лимонов вкусНевероятно реване с лимонов вкусВ тенджера приготвяме сиропа, като едното трябва да е топло, а другото студено....
Влиянието на лимоновия и ваниловия аромат върху съзнаниетоВлиянието на лимоновия и ваниловия аромат върху съзнаниетоЕдни от най-често срещаните аромати са на лимон и ванилия. Те са и от най-лесно възприеманите и харесваните от човека....
Чесънът - подправка и лек с невероятни качестваЧесънът - подправка и лек с невероятни качестваОще тогава той е е имал широко приложение - като подправка, храна, лекарство. Неговият специфичен вкус и аромат го нареждат сред царете на подправките. За негова родина се смятат Средна и Югозападна Азия....
Лесен кекс с лимонов ароматЛесен кекс с лимонов ароматПродуктите се разбиват, прибавя се настърганата лимонова кора и сместа се прехвърля в предварително намаслена и набрашнена форма за печене....