Турско кафеНакрая изсипваме остатъка от кафето в чашката и сервираме турското кафе с чаша вода....
Приготвяне на домашно ГХИНа скоро обаче моя колежка каза, че сама си го прави и с нейни напътствия направих и аз в кукъра - Philips. Разбира се не е нужно в кукър, но с него мога с точност да регулирам температурата....
Турско кафе по кърджалийскиВ медно джезве слагаме кафето, което е смес от арабика и леблебия 5 към 1, добавяме захарта и заливаме с водата.
Разбъркваме няколко пъти с лъжичка. Слагаме джезвето върху котлон и варим кафето на слаб огън....
Турско кафе с кардамонСлед кипването снемете от котлона и се добавят кафето и кардамонът.
Връщаме джезвето на огъня и кафето се оставя да кипне. Така се повтаря процедурата няколко пъти.
Готовото турско кафе сипете в подходящи чаши....
Турско кафе с много пянаМалка част от водата може да остане на повърхността, затова не е необходимо да се разбърква много.
После се слага на котлона и се включва на слаб огън. По време на сваряването кафето не се разбърква....
Постен сладкиш с турско кафеПрибавяме орехите, содата, брашното и кафето.
Изсипваме получената смес в намазана с мазнина и поръсена с брашно форма.
Печем сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса за 35 минути....
Златни правила на здравословното храненеПийте по-малко кафе на ден или възможно най-разредено.
27. Гответе месото възможно най-добре.
28. Изберете пълнозърнесто брашно вместо бяло. Безглутеновите брашна също трябва да са ви приоритетни.
29....
Видовете кафе според начина на приготвянеТурското кафе се прави в медно джезве, като освен кафето се слага вода и захар. Идеята е кафето да се вари на много бавен огън, докато се надигне напитката. За една чашка кафе са нужни 1 -2 с.л. кафе и чашка вода....
5 причини да опитате турско кафеПрави се чрез комбиниране на фино смляно кафе на зърна с вода (често и захар) и довеждане на течността до кипване. Традиционно турското кафе се приготвя в джезве, специален съд за кафе....
Златни правила за месенеГлутенът представлява пшеничният протеин, които прави структурата и задържа газа при печене на хляба....
Правила за приготвяне на перфектни буритосСъвети за приготвяне на перфектно бурито
За традиционно бурито с говеждо и боб в тиган се приготвя кълцано месо или пържола, нарязана на жулиени, овкусява се с характерни мексикански подправки, като чили, кимион и риган...
Правила при приготвянето на чайЗа разлика от много други европейски държави, където пиенето на чай се приема като нещо съвсем стандартно, в азиатските страни се спазват определени правила при приготвянето му, а чаените церемонии са нещо свещено....
Правила при приготвянето на ГалантинЧести грешки и как да ги избегнем
Приготвянето на Галантин може да се провали, ако не се спазват определени правила. Пролуки в месото могат да доведат до разпадане на рулото....
Аюрведа правила за любителите на кафеКафето ще влоши тези симптоми, казва Лариса;
Правила за пиене на кафе според дошата
Вата: Ако не изпитвате изброените по-горе симптоми, консумирайте кремообразно и сладко кафе, защото то ще има заземяващ, подхранващ...
Правила при приготвяне на диетични зеленчукови супиПравила при приготвяне на диетични зеленчукови супи
При приготвянето на диетични зеленчукови супи би трябвало сами да се досещате, че зеленчуците никога не се запържват или задушават в мазнина, нито пък към тях се добавя...
Лесен за приготвяне козунак с бадемиИзпичаме лесен за приготвяне козунак с бадеми в предварително загрята фурна за 35 мин на 175 °C.
Да ви е сладко и не спирайте да месите домашни козунаци!...