Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Какаов сладкиш Да си оближеш пръститеКакаов сладкиш Да си оближеш пръстите
27 Януари
Оставя се да изстине, нарязва се на парчета и се сервира сиропираният сладкиш. Този какаов сладкиш да си оближеш пръстите е явно повече от вкусен....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да разпознаем лъжливия гладКак да разпознаем лъжливия глад
15 Август
Разликата между истинския и лъжливия глад ще ви помогне да откриете дали тялото ви наистина има нужда от още храна или има нужда от нещо различно от това....
Как да разпознаем имитиращите продукти?Как да разпознаем имитиращите продукти?
16 Дек.
По-трудно е да разпознаете други млечни имитиращи продукти....
Как да разпознаем качествената куркума?Как да разпознаем качествената куркума?
14 Дек.
Как да разпознаете некачествената куркума? С един лесен тест: Напълнете чаша с топла вода и сипете е нея лъжица куркума, без да я разбърквате. Изчакайте 20 минути....
Как да разпознаем качественото масло?Как да разпознаем качественото масло?
24 Март
А на французите може да се вярва за това: “Важно е да не се оставяте да бъдете изкушени от опаковките или етикетите и да знаете какво трябва да купите....
Как да разпознаем ГМО продуктите?Как да разпознаем ГМО продуктите?
30 Април
Точно поради тази причина е важно хората да знаят как да разпознават ГМО продуктите и да ги отбягват. ГМО храните винаги са по-хубави на вид. Те са блестящи, кръгли, равномерни....
Как да разпознаем качествения зехтин?Как да разпознаем качествения зехтин?
10 Окт.
За да разпознаем качествения зехтин, трябва да знаем основните му характеристики. Обикновено това са цената, киселинността при производство и вкуса. Цената на зехтина се определя от качеството....
Как да разпознаем истинските зеленчуциКак да разпознаем истинските зеленчуци
17 Юли
При всички случаи е важно да имате възможност да направите информиран избор за продуктите, които купувате. Не се притеснявайте да попитате продавачите на магазина за съответните сертификати....
Как да разпознаем прясното месо?Как да разпознаем прясното месо?
07 Май
2
Прясното месо има специфични особености, които трябва да установите, преди да дадете парите си в магазина. Върху повърхността на прясното месо има съвсем леко засъхнала коричка с бледорозов цвят....
Как да разпознаем алкохола ментеКак да разпознаем алкохола менте
05 Февр.
За да различите хубавия коняк от ментето, е достатъчно да стоплите чаша с коняк в дланите си и да вдишате аромата му – изисканата смесица от аромат на бадем, ванилия и грозде не допуска объркване....
Как да разпознаем добрата рибаКак да разпознаем добрата риба
26 Септ.
Месото трябва да е със сивкаво-бял цвят....
Как да разпознаем качествения мед?Как да разпознаем качествения мед?
11 Май
2
Още повече, е че той винаги медът може да се разтопи на водна баня. Основно правило е температурата на водата да не превишава 40 градуса, за да не се убият полезните вещества....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
6
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да разпознаем киселините?Как да разпознаем киселините?
22 Ноем.
Паренето възниква след хранене и може да продължи до няколко часа. В някои случаи киселините са съчетани с болка зад гръдната кост и това да имитира сърдечна болка....
Как да разпознаем манатарката?Как да разпознаем манатарката?
06 Окт.
В следващите редове вижте как да разпознавате манатарката: Можете да разпознаете марката по няколко показателя: Плодово месо Манатарката има плътно и здраво плодово месо. При по-узрели видове, то става меко....
Кои са ядливите храни, които сме свикнали да изхвърляме?Кои са ядливите храни, които сме свикнали да изхвърляме?
19 Ноем.
1
Вижте в галерията горе кои са останалите храни, които сме свикнали да изхвърляме, а не трябва. pageКора от диня Колкото и странно да ви се струва, кората на динята е изключително полезна и не бива да се изхвърля....
Ядливите цветя и в кои ястия да ги добавятеЯдливите цветя и в кои ястия да ги добавяте
30 Септ.
Повечето рози са ядливи, но както всички останали цветя трябва да се измият старателно и да се избягва бялата част, която се намира в основата на розите, защото тя горчи....
Предпразнично: Как да разпознаем прясното месоПредпразнично: Как да разпознаем прясното месо
21 Дек.
Дни преди празниците на дневен ред излиза въпросът как да разпознаем прясното месо по магазините. По традиция търговските обекти се запасяват с продукти от този тип....