Търсене в сайта
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Какаов сладкиш Да си оближеш пръститеОставя се да изстине, нарязва се на парчета и се сервира сиропираният сладкиш.
Този какаов сладкиш да си оближеш пръстите е явно повече от вкусен....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да разпознаем лъжливия гладРазликата между истинския и лъжливия глад ще ви помогне да откриете дали тялото ви наистина има нужда от още храна или има нужда от нещо различно от това....
Как да разпознаем качествената куркума?Как да разпознаете некачествената куркума?
С един лесен тест: Напълнете чаша с топла вода и сипете е нея лъжица куркума, без да я разбърквате. Изчакайте 20 минути....
Как да разпознаем качественото масло?А на французите може да се вярва за това:
“Важно е да не се оставяте да бъдете изкушени от опаковките или етикетите и да знаете какво трябва да купите....
Как да разпознаем ГМО продуктите?Точно поради тази причина е важно хората да знаят как да разпознават ГМО продуктите и да ги отбягват.
ГМО храните винаги са по-хубави на вид. Те са блестящи, кръгли, равномерни....
Как да разпознаем качествения зехтин?За да разпознаем качествения зехтин, трябва да знаем основните му характеристики. Обикновено това са цената, киселинността при производство и вкуса.
Цената на зехтина се определя от качеството....
Как да разпознаем истинските зеленчуциПри всички случаи е важно да имате възможност да направите информиран избор за продуктите, които купувате. Не се притеснявайте да попитате продавачите на магазина за съответните сертификати....
Как да разпознаем прясното месо?Прясното месо има специфични особености, които трябва да установите, преди да дадете парите си в магазина. Върху повърхността на прясното месо има съвсем леко засъхнала коричка с бледорозов цвят....
Как да разпознаем алкохола ментеЗа да различите хубавия коняк от ментето, е достатъчно да стоплите чаша с коняк в дланите си и да вдишате аромата му – изисканата смесица от аромат на бадем, ванилия и грозде не допуска объркване....
Как да разпознаем качествения мед?Още повече, е че той винаги медът може да се разтопи на водна баня. Основно правило е температурата на водата да не превишава 40 градуса, за да не се убият полезните вещества....
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да разпознаем киселините?Паренето възниква след хранене и може да продължи до няколко часа. В някои случаи киселините са съчетани с болка зад гръдната кост и това да имитира сърдечна болка....
Как да разпознаем манатарката?В следващите редове вижте как да разпознавате манатарката:
Можете да разпознаете марката по няколко показателя:
Плодово месо
Манатарката има плътно и здраво плодово месо. При по-узрели видове, то става меко....
Ядливите цветя и в кои ястия да ги добавятеПовечето рози са ядливи, но както всички останали цветя трябва да се измият старателно и да се избягва бялата част, която се намира в основата на розите, защото тя горчи....